2018. december 16., vasárnapMa Etelka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 286,00 Ft | CHF: 287,00 Ft
2018.12.16. Etelka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 286,00 Ft | CHF: 287,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Legalább nyolcszázan sztrájkoltak a hatvani Bosch-nál

Hirdetés

Legalább nyolcszázan sztrájkoltak a hatvani Bosch-nál

Mintegy ezer munkavállaló vett részt szerdán a Bosch hatvani gyárában tartott, kétórás figyelmeztető sztrájkon, közölte a Hatvani Autóelektronikai Dolgozók Független Szervezete az MTI-vel. A Bosch szerint valamivel kevesebben voltak.

A sztrájkot szervező szervezet alelnöke, Janik Tamás szerint az érintett műszak 80-90 százaléka sztrájkolt, emiatt sok területen 9-11 óráig állt a termelés. Hozzátette: szerdán még nem tárgyaltak a Bosch képviselőivel, várják a cég új béremelési javaslatát, és akár kompromisszumos megállapodásra is hajlandóak lennének.

A sztrájkolók 15 százalékos béremelést szeretnének elérni, valamint negyedéves jelenléti prémium bevezetése és hűségbónusz-igény is szerepel a követeléseik között.

Hirdetés

Járási Tamás, a Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezetének elnöke szintén sikeresnek nevezte az akciót. Elmondta: csütörtök reggel kilenckor tárgyalnak a cég képviselőivel, ezzel párhuzamosan pedig online támogatói kampányt szerveznek. Amennyiben a holnapi egyeztetés sikertelenül zárul, várhatóan a szakszervezetük is sztrájkfelhívást tesz közzé az üzemben.

A Bosch szerdai közlése szerint 841 dolgozó csatlakozott szerdán délelőtt a sztrájkhoz, a munkabeszüntetés pedig nem befolyásolta a vásárlók ellátását. A cég korábban azt ígérte, hogy 2018-ban a magyarországi telephelyeken dolgozók bérét átlagosan csaknem 10 százalékkal növelik, ám a béremelés mértéke vállalatonként és tevékenységi területenként eltérő, amelyet egyrészt az érintett üzemek eredménye befolyásol, másrészt az egyéni teljesítmények függvénye.

Forrás: http://index.hu/gazdasag/2018/01/24/ezren_sztrajkoltak_a_hatvani_bosch-nal/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Sosem volt még annyira eladósodva a világ, mint most

Rekordszintre emelkedett a világ adóssága tavaly, ez áll a Nemzetközi Valutaalap (IMF) jelentésében. Az IMF honlapján …