2019. május 21., keddMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
2019.05.21. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Kósa-ügy: nem nyomoz az ügyészség

Hirdetés

Kósa-ügy: nem nyomoz az ügyészség

Elutasította az ügyészség Tényi István feljelentését, amelyet a Kósa-ügyben hivatali visszaélés gyanújával tett, írta a Magyar Nemzet.

Kósa Lajos még debreceni polgármesterként közjegyzői okiratban vállalta, hogy 1300 milliárd forintból egy csengeri asszony számlájára államkötvényeket vesz, a pénz állításuk szerint egy örökségből érkezett volna. A nő ezzel párhuzamosan 800 millió forintot ajándékozott volna Kósa anyjának.

Az ügyészség most a hivatásos feljelentőként elhíresült Tényi István feljelentését elutasította, szerintük az eset nem hivatali vesztegetés: sem a témáról írt cikk, sem az ott bemutatott közirat nem igazolja, hogy valóban vesztegetés történt.

Hirdetés

Megvizsgálják ugyanakkor, hogy Magyar Nemzet leleplező cikkében szereplő közokirat nem hamisítvány-e. (Tényi ugyanis közokirat hamisítás gyanújával is feljelentést tett.) A vizsgálat aligha lesz hosszú, a történetnek ugyanis ez a legkevésbé homályos része, a papírról az érintettek közül senki nem mondta, hogy hamis lenne, sőt áttételesen maga Kósa is elismerte, hogy az valódi.

Forrás: https://index.hu/gazdasag/2018/04/03/kosa-ugy_nem_nyomoz_az_ugyeszseg/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

USA vs. Kína: most már vérre megy

USA vs. Kína: most már vérre megy

A felületes szemlélő számára úgy tűnik, a két nagyhatalom közötti kereskedelmi háború vámokról és piaci …