2018. december 16., vasárnapMa Etelka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 286,00 Ft | CHF: 287,00 Ft
2018.12.16. Etelka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 286,00 Ft | CHF: 287,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Kizsákmányolják a kínai munkásokat, 3,6 forint egy Disney-babáért

Hirdetés

Kizsákmányolják a kínai munkásokat, 3,6 forint egy Disney-babáért

Sokat túlóráznak, mégis nagyon keveset keresnek azok a kínai munkások, akik a népszerű Ariel-babákat gyártják – írja a Guardian nyomán a HVG. A brit lap cikke szerint a Disneynek gyártott babák után a kínai munkatársak csak 3,6 forintot kapnak, és havonta a maximális 36 helyett valójában 175 órát túlóráznak.

A Solidar Suisse jogvédő szervezet és a China Labor Watch jelentése szerint a munkások óránként 300 forintot keresnek, ezért kell a megélhetésükhöz sok túlórát is vállalni. Betegszabadság nincs, aki három napot kihagy, azt elbocsátják.

A babák amúgy a brit boltokban 35 fontért, azaz 12.600 forintért vásárolhatók meg.  A jogvédő szervezet a bérek emelését követeli a Disneytől, amelynek felrója, hogy a kizsákmányolás mellett tagja egy olyan, más nagy játékgyárakat is tömörítő szervezetnek (az Ethical Toy Programnak), amelynek éppen az a célja, hogy javítsa a játékgyárakban dolgozók munkakörülményeit. Úgy tűnik a cég ebben az esetben bort ivott, pedig vizet prédikált.

Hirdetés

(Borítókép: China Labour Watch)

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2018/12/06/kizsakmanyoljak_a_kinai_munkasokat_3_6_forint_egy_disney-babaert/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Sosem volt még annyira eladósodva a világ, mint most

Rekordszintre emelkedett a világ adóssága tavaly, ez áll a Nemzetközi Valutaalap (IMF) jelentésében. Az IMF honlapján …