2019. március 22., péntekMa Beáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 277,00 Ft
2019.03.22. Beáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 277,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Kivárják, amíg az EU nem figyel, és el is bontják a legújabb kisvárdai attrakciót

Hirdetés

Kivárják, amíg az EU nem figyel, és el is bontják a legújabb kisvárdai attrakciót

Semmi más célt nem szolgál a legújabb kisvárdai fejlesztés, mint hogy némi uniós pénzt szerezzen a város magának – derül ki az Mfor által megszerzett jegyzőkönyvből. A portál Seszták Miklós városának többi nevezetessége mellett EU-támogatásból felépítendő Öko-filmparkról ír, amelyet egy másik, hasonlóan értelmetlen fejlesztés, a Cinemaqua mozipark mellett létesítenek.

Újabb látványossággal bővül a határ menti NER-Disneyland

A lehetetlen Díszlet utca, a stadion, a lórehabilitációs központ, a csúszda- és mozipark és számtalan más fejlesztés sem elég Kisvárdára: lesz egy újabb filmpark is.

A teljes projektre a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzati Hivatal 1,295 milliárd forint uniós támogatást nyert el, ebből jutott a filmparknak is. Az uniós támogatás miatt a fejlesztést legalább öt évig fenn kell tartani, ellenkező esetben az EU visszakérheti a pénzt – emlékeztet az Mfor, hozzátéve, a környezetvédelmi hatásivzsgálati dokumentáció szerint az öt év letelte után a létesítmény iránti igény és a helyszín állapota alapján döntenek a további sorsáról.

Úgy tűnik azonban, a fejlesztők nem várták meg az öt évet: a portál egy augusztus 29-én tartott közmeghallgatás jegyzőkönyvében ezt szúrta ki:

Hirdetés

„Az ügyfél kérésére Rózsa László szakértő bemutatta a tervezett beruházást, valamint a létesítés és üzemeltetés környezet- és természetvédelemre gyakorolt hatását. Elmondta, hogy a létesítményt 5 évig tervezik fenntartani, utána elbontásra kerül.”

A projekt megvalósítása a Kisvárdán ismerős Alkossunk Várost Alapítvány feladata lesz, mely koncepciójában meglehetősen hasonló lesz a moziparkhoz. Itt is különféle világokat fognak megjeleníteni, lesz egyebek mellett indián falu, sztyeppék falva és HUN Natura Park is – írja az Mfor. Az építők hétköznapokon 100, hétvégén 200 érdeklődőt várnak naponta.

(Mfor)

Forrás: http://hvg.hu/gazdasag/20180904_Kivarjak_amig_az_EU_nem_figyel_es_el_is_bontjak_az_egyik_kisvardai_attrakciot#rss

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

210 tonnával csökkenti a műanyag-felhasználását a Lidl

Saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentése, a kupakméret csökkentése és egységcsomagolásának továbbfejlesztése révén további 210 tonnával …