2020. szeptember 22., keddMa Móric napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2020.09.22. Móric Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Kerimov, a lezg milliárdos és a bombajó orosz papírok

Kerimov, a lezg milliárdos és a bombajó orosz papírok

Szulejmán Kerimov az egyik legérdekesebb orosz üzletember itthon leginkább arról lehet ismert, hogy pletykák szerint köze van a dunaújvárosi Dunaferrt birtokló cégekhez. Amúgy Kerimov a Polyus Group, vagyis a legnagyobb orosz aranytermelő cég tulajdonosa. Akit érdekel egy aranytermelő cég munkája, itt talál érdekes prezentációkat.

Kerimov amúgy lezg származású, ez a mindössze 800 ezres nép az oroszországi Dagesztánban és Azerbajdzsánban él, a javarészt szunnita muzulmán lezgek mindenhol kisebbségnek számítanak.

Kalandos élet

A dagesztáni milliárdos elég rejtőzködő, soha nem adott még interjút, de azért nem veti meg a nyilvánosság számára is izgalmas üzleteket, hobbikat.

Övé volt az Ice nevű, gigantikus, 90 méter hosszú luxusjacht, tulajdonolta az Anzsi Mahacskala dagesztáni fociklubot, ahol a mi Dzsudzsák Balázsunk mellett a kameruni Samuel Eto’o, a világ egyik legjobbja is megfordult.

Ezektől a hívságoktól Kerimov azóta megszabadult, inkább az üzleteire (az arany mellett olaj, gáz, urán, bank és ingatlan) fókuszál, vagyonát 10 milliárd dollárra becsülik.

A széles portfólió miatt az orosz sajtótól megkapta az orosz Warren Buffett elnevezést, de a nyugati sajtó is őt tartja az egyik legfüggetlenebb oligarchának. Ugyanakkor aktív politikus is, felsőházi szenátor, és ezért, illetve francia adóügyei miatt nemcsak az amerikai szankciós listára került rá, de 2017-ben Nizzában, a repülőtéren a francia hatóságok is letartóztatták, csak magas óvadék ellenében szabadult, igaz azóta az eljárás mindenféle megállapítás nélkül elhalt.

<img id="kep_szerkfoto_image_31138341" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/01/19/kerimov_a_lezg_milliardos_sztorija_arrol_hogy_miert_ilyen_bombajok_az_orosz_papirok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Infláció, kamatszint, mérleghiány – ezért gyengül a forint

Infláció, kamatszint, mérleghiány – ezért gyengül a forint

Sok év munkája A közgazdászokat már régóta foglalkoztatja a kérdés, mi is határozza meg pontosan …