2019. március 22., péntekMa Beáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 277,00 Ft
2019.03.22. Beáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 277,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Kartellezéssel bukott le két egészségügyi eszközbeszállító cég

Hirdetés

Kartellezéssel bukott le két egészségügyi eszközbeszállító cég

Kartellezett egy kórházi közbeszerzési pályázaton a GE Hungary Kft. és a Silver Wood – IT Kft. A két cég, amelyek egyébként a magyar egészségügy legnagyobb eszközbeszállítói közé tartoznak, előre megbeszélték, ki nyerjen majd a pályázaton, és ennek megfelelően tettek ajánlatokat is – írja közleményében a Gazdasági Versenyhivatal.

A GVH szerint a két cég még 2015 májusában állapodott meg a Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak radiológiai IT termékeinek beszerzésére kiírt pályázaton. A cégek nem is tagadták, hogy összejátszottak, és erről bizonyítékokat is adtak át a versenyhivatalnak. A GVH ezért csak egyikükre szabott ki büntetést, a másik vállalat bírságát pedig 30 százalékkal csökkentette.

A két beszállító egyébként egy másik, egészségüggyel kapcsolatos GVH vizsgálatban is érintett volt: 2016-ban egy 9 milliárdos uniós pályázat ügyében nyomozott a hivatal, amelyben az egészségügyi intézmények alacsonyabb energia-felhasználású CT, MRI, röntgen berendezések beszerzésére, cseréjére pályázhattak. Ebben a vizsgálatban a két cég mellett még egy tucat másik nagy beszállító is érintett volt.

Forrás: http://hvg.hu/gazdasag/20180903_Kartellezessel_bukott_le_ket_egeszsegugyi_eszkozbeszallito_ceg#rss

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

210 tonnával csökkenti a műanyag-felhasználását a Lidl

Saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentése, a kupakméret csökkentése és egységcsomagolásának továbbfejlesztése révén további 210 tonnával …