2019. március 23., szombatMa Emőke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.03.23. Emőke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Jelentős béremelés lesz a kecskeméti Mercedes-gyárban

Hirdetés

Jelentős béremelés lesz a kecskeméti Mercedes-gyárban

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár az elsők között, jó eredménnyel zárta a bértárgyalásokat a szakszervezetekkel. A következő két évben jelentős béremelést kapnak a gyár dolgozói.

2018. december 5-én minden fél számára sikerrel zárultak a bértárgyalások a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban, aminek eredményeként már 2019 januárjától érezhető mértékben növekednek a juttatások.A háromoldalú, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., a Vasas Szakszervezet, valamint a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete részvételével folytatott egyeztetések után született megegyezés értelmében jelentős béremelést kapnak a gyár dolgozói a következő két év során.
Ennek pontos mértékét egyelőre nem közölték, de sajtóhírek szerint 2020-ig összesen 35 százalékos béremelést hajtanak végre, ebből 22 százalékra a jövő évben számíthatnak a dolgozók.

A Mercedes kecskeméti gyáraForrás: Mercedes

További jelentős eredmény egy nyári juttatás bevezetése, valamint a szakmai tapasztalatot és dolgozói hűséget elismerő, úgynevezett „szenioritási bónusz”, amely összefügg a munkavállalók szolgálati idejével.

A gyár vezetésének elmondása szerint a megbeszélések mindvégig konstruktív hangulatban zajlottak, amiért külön köszönet jár minden résztvevőnek.

Hirdetés

Forrás:
http://www.origo.hu/gazdasag/20181207-beremeles-a-kecskemeti-mercedes-gyarban.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Csökkent a magyar agrárexport

Csökkent a magyar agrárexport

A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek exportja csökkent, importja pedig nőtt tavaly, így az ágazat külkereskedelmi …