2019. február 22., péntekMa Gerzson napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 317,00 Ft | USD: 280,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.02.22. Gerzson Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 317,00 Ft | USD: 280,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Így büntet Oroszország

Hirdetés

Így büntet Oroszország

Nem fogja bezáratni az Oroszországban tevékenykedő amerikai vállaltokat Oroszország – erősítette meg a hét végén Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter, aki szerint hazája az amerikai értékpapírok eladásával, és a dollár használatának visszafogásával válaszol a legújabb amerikai szankciókra.

Sziluanov az után szólalt meg, hogy egy nappal korábban Dmitrij Medvegyev kormányfő közölte: ha az USA korlátozni fogja az orosz bankok tevékenységét, azt Moszkva a gazdasági háború megindításaként fogja értékelni. Washington az után vezet be újabb szankciókat Moszkva ellen, hogy az amerikai külügyminisztérium szerint egyértelművé vált: Oroszországnak köze van a márciusi dél-angliai idegmérges merénylethez, amelynek elkövetői a volt orosz-brit kettősügynököt, Szergej Szkripalt próbálták megölni.

Az újabb szankciók a  katonai célokra is alkalmazható technológiák exportjára, illetve az orosz vállaltok hitelfelvételi lehetőségeinek szűkítésére korlátozódnak, ám Washington közölte, ha Moszkva nem vállal kötelezettséget arra, hogy a jövőben nem használ vegyi- vagy biológiai fegyvereket, akkor tovább szigorítják a büntetőintézkedéseket.

Sziluanov szerint a most bevezetett amerikai szankciók ugyan kellemetlenek, ám nem halálosak.  A miniszter, aki megerősítette, hogy az utóbbi hónapokban – ahogy romlott az amerikai-orosz viszony – már csökkentették az amerikai értékpapírvásárlást, hozzátette: Oroszország a jövőben több ügyletet fog euróban lebonyolítani, és visszafogja a dollár használatát. „De nem tervezzük az itt lévő amerikai vállalatok, például a McDonald’s bezárását. A mi állampolgáraink dolgoznak ezeknél a vállalatoknál, s ezek a cégek komoly összegeket fizetnek be a költségvetésbe” – magyarázta a miniszter.

Hirdetés

Forrás: http://hvg.hu/gazdasag/20180812_Igy_buntet_Oroszorszag#rss

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nagy bajban van a Heinz ketchup gyártója

Nagy bajban van a Heinz ketchup gyártója

20 százalékot zuhantak a Heinz ketchupot és a Philadelphia krémsajtot gyártó Kraft Heinz részvényei csütörtökön, miután …