2019. szeptember 22., vasárnapMa Máté napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 332,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 303,00 Ft
2019.09.22. Máté Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 332,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 303,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Hitelkártyás trükkök: a bankoknak elegük lett a bankkopasztókból

Hirdetés

Hitelkártyás trükkök: a bankoknak elegük lett a bankkopasztókból

Pár száz, talán pár ezer leleményes magyar is arra alapozta a megélhetését, hogy hitelkártyákat kibocsátó bankokat szívatta. Trükkjeik lényege az volt, hogy az 1-2 százalékos visszatérítéseket nem rendeltetésszerű hitelkártya-használat esetén milliós tétellé lehetett duzzasztani. Természetesen sokan és sokféleképpen keverték-kavarták a módszereket, mutatjuk az alapvető példákat!

A kincstári csel

A Magyar Államkincstár (MÁK) azzal is vonzóvá szeretné tenni a magyar állampapírok tartását az ügyfeleknek, hogy nincsenek költségei az állampapírok megvásárlásának, a számlavezetésnek, vagy az eladásnak.

Gondoljunk ezek után egy olyan trükkös „befektetőre”, aki naponta többször is vesz a hitelkeretének terhére egymillió forintért állampapírt, majd tíz perc múlva visszaváltja azokat. Költség nem terheli, de az egymilliós vásárlás után jár az 1-2 százalékos, vagyis 10-20 ezres cash back. Ha többször megcsinálja valaki a trükköt, akkor az összeg sokszorozódik. Azt pedig ki róhatná fel neki, hogy „bizonytalan”?

Hirdetés

A nagy postarablás

Talán még egyszerűbb a simli megvalósítása a postán. Ma már a Magyar Postán is vásárlásnak minősül a kártyás fizetés. Tételezzünk fel egy ügyes házaspárt, vagy két olyan cimborát, akik még össze sem köthetőek.

Ha az egyik, az „A” kártyabirtokos a postán feltölti a másik, a „B” simlis ügyfél hitelkártyáját, majd a megkapott összegből a „B” játékos egy másik postán visszatölti az első kártyáját, akkor oda-vissza utaztathatják ugyanazt az összeget és mindegyik vásárlásnak minősül, jár a cash back.

A visszacserélős trükk

A legprofibbak után jöjjön egy macerásabb módszer, a közepesen profik próbálkoztak IKEA-s bútorok, vagy műszaki cikkek, esetleg értékesebb ruhák megvásárlásával, majd visszavitelével, illetve szállodai foglalásokkal és azok lemondásával is.

GettyImages-107552098

Fotó: Andreas Rentz / Getty Images Hungary

A lényeg, hogy szülessen egy hitelkártyás vásárlás, majd legyen egy olyan ellenirányú művelet, amelyik nem a kártyás fizetés visszavonása, hanem valamilyen egyéb művelet. A foglaló oldal visszautalja a pénzt, vagy az áruház készpénzben visszaadja az összeget, ha az ügyfél fél órán belül mégsem kéri az árut és inkább indoklás, minőségi kifogás nélkül visszaviszi az árut.

Nyilván aki erre adja a fejét, az pontosan utánanéz, hogy hol milyen szabályai vannak ennek, meddig lehet a bontatlan ruhát, búrtort, műszaki cikket visszaadni úgy, hogy az eladó ne kérdezzen, csak fizessen.

A csalás legalsó szintjét a fitnesstermek, a benzinkutak, a szolárium szalonok azon alkalmazottai jelentik, akik a készpénzes fizetések helyett mindig a saját hitelkártyájukkal fizetnek, így növelik a cash back összegüket. Elég feltűnő a banknak, a cégnek, ha egy alkalmazott havi 20 millió forintért tankol, persze kicsit lehet ezt is cizellálni, nem saját kártyával, több kártyával.

Itt van, de kezd visszaszorulni

Az általunk elért bankárok szerint a probléma még mindig jelen van a hazai bankrendszerben, hiszen ez is egy olyan rabló–pandúr játék, mint a bankjegynyomdák és a hamisítók, vagy a vírusirtók és a vírusterjesztők küzdelme, a trükkösök kitalálnak valamit, a banki szabályok pedig lépni próbálnak. A bankok oldaláról könnyíti a küzdelmet, hogy minden elektronikus, mindennek nyoma van, a rendszerek […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2019/05/17/a_bankok_visszavagnak_vege_lehet_a_modszeres_bankkopasztasnak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Még soha nem voltak ennyire tele a magyar gáztárolók

Szinte csordultig teltek a magyarországi gáztárolók: a legfrissebben regisztrált készletszint 6,139 milliárd köbméter, amely közel …