2019. július 20., szombatMa Illés napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
2019.07.20. Illés Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Hat éve nem voltak ilyen olcsók az ingatlanok Angliában

Hirdetés

Hat éve nem voltak ilyen olcsók az ingatlanok Angliában

A Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS) adatai szerint az ingatlanárak októberben a legalacsonyabb szinten állnak 2012 szeptembere óta, ez sokkal nagyobb csökkenés, mint azt bármelyik brit közgazdász előre látta – állítja a Reuters.

A legnagyobb visszaesés Londonban, valamint délkelet-Angliában tapasztalható. Ugyanakkor

a közép- és észak-angliai régióban valamelyest növekedtek az árak, míg Skóciában és Észak-Írországban komoly volt az emelkedés.

IllusztrációForrás: AFP/NurPhoto/Alberto Pezzali

Nagy-Britanniában a lakásárak növekedése 2016 óta lassul, különösen a fővárosban, Londonban, ahol a legmagasabb az ingatlanadó, és a brexit óta csökken a külföldi befektetők száma is.

Hirdetés

Az ingatlanok értékesítése az Egyesült Királyság egész területén csökkent.

A maximum 500 ezer font (184 millió forint) értékű ingatlanok valamivel magasabb áron kelnek el, ugyanakkor az egymillió font (368 millió forint) feletti ingatlanok háromnegyedénél az eladó lejjebb enged az árból.

Philip Hammond pénzügyminiszter elismerte a parlamentben, hogy az ingatlanvásárlásból származó adóbevételek nem érték el a tervezettet, mivel a legdrágább otthonoknál emelkedtek csak a díjak, valamint az első lakásvásárlóknál csökkentették az adóterheket.

Forrás:
http://www.origo.hu/gazdasag/20181109-csokkentek-a-brit-ingatlanarak.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Átadták a Hell 1 milliárd állami támogatásból bővült gyártósorát

Támogatóinknak köszönhetően Mi Vidékünk anyagainak készítéséhez 5038 km-t autóztunk eddig. Újabb gyártósorral bővült a magyar …