2020. május 25., hétfőMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2020.05.25. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Évi több mint 700 milliárd forint sorsa fölött innentől az ellenzék dönthet

Hirdetés

Évi több mint 700 milliárd forint sorsa fölött innentől az ellenzék dönthet

Nagy meglepetésként ért mindenkit, hogy a 2019-es önkormányzati választásokon az ellenzék számos települést, köztük Budapestet, és azon belül is jó néhány kerületet sikerrel átvett a Fidesz-KDNP-től. A következő nagyvárosok és kerületek váltottak színt a helyhatósági választásokat követően: Eger, Miskolc, Érd, Tatabánya, Dunaújváros, Pécs, Szombathely, Budapest, valamint azon belül az I., II., III., IV., VI., VII., VIII., IX., XI., XVIII. kerületek.

Hirdetés

A váltásnak természetesen van egy politikai dimenziója is, többen arról is beszéltek, hogy egy új korszakot jelenthet a 2019-es önkormányzati választás eredménye. Azonban az önkormányzatok első sorban egy gyakorlati funkciót töltenek be, nem csak ideológiai csataterek, minden évben milliárdok sorsa felől döntenek a városházákon.

Összeszedtük, hogy a gazdát cserélt kerületekben 2018-ban mennyi volt a zárszámadás szerint a kiadások főösszege, azaz hogy lényegében mennyit költöttek el ténylegesen az adott önkormányzatban a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2019/10/16/ellenzeki_onkormanyzatok_kotlsegvetes_penz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megadtuk az állami garanciát: Magyarország részéről jöhet az uniós óriáshitel

Megadtuk az állami garanciát: Magyarország részéről jöhet az uniós óriáshitel

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Orbán …