2018. november 14., szerdaMa Aliz napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 322,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 284,00 Ft
2018.11.14. Aliz Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 322,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 284,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Engedély nélküli pénzkölcsönzés miatt büntette az MNB Gyurcsány egyik cégét

Hirdetés

Engedély nélküli pénzkölcsönzés miatt büntette az MNB Gyurcsány egyik cégét

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 15 millió forint bírságot szabott ki az Altus Portfólió Kft.-re engedély nélküli pénzkölcsönnyújtás miatt, azonnali hatállyal megtiltotta a jogsértő szolgáltatás folytatását, és az ügyben büntetőfeljelentést tesz – közölte a jegybank hétfőn az MTI-vel. Ez Gyurcsány Ferenc egyik cége, mutat rá cikkében a HVG.

A tájékoztatás szerint az Altus Portfólió a vizsgált kétéves időszakban közel 400 millió forintos kölcsönt adott jogosulatlanul  – többnyire kamat ellenében – több magán- és jogi személynek. 

Az MNB 2017. december 6-án hivatalból indított piacfelügyeleti eljárást a gyanú szerint jogosulatlan pénzkölcsönnyújtással foglalkozó Altus Portfólió Kft. tevékenységének áttekintésére. Azt is megállapították, hogy a társaság a kamatkikötés mellett folytatott pénzkölcsönnyújtási tevékenységét üzletszerűen végezte,  rendszeresen, nyereség- illetve vagyonszerzési céllal, előre egyedileg meg nem határozott ügyletek megkötésére irányulóan.

Hirdetés

A közleményben a jegybank hangsúlyozza, az üzletszerű hitel- és pénzkölcsönnyújtás Magyarországon az MNB engedélyéhez kötött pénzügyi szolgáltatási tevékenységnek minősül, ugyanakkor az Altus Portfólió Kft. nem szerepel a jegybanki nyilvántartásokban, így az MNB engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenység végzésére nem jogosult. 

Forrás: http://index.hu/gazdasag/2018/08/13/engedely_nelkuli_penzkolcsonzes_miatt_buntette_az_mnb_gyurcsany_egyik_ceget/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A magyaroknak fájni fog a brexit

Csehország, Lengyelország és Magyarország lesz leginkább bajban a brexit miatt, írja az ING elemzőcsapata a …