2019. április 19., péntekMa Emma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.04.19. Emma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Borsodban újabb helyen bukkant fel az afrikai sertéspestis

Hirdetés

Borsodban újabb helyen bukkant fel az afrikai sertéspestis

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Hangony község külterületén talált vaddisznó tetemében mutatta ki az afrikai sertéspestis (ASP) vírusát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma – írja az MTI a hivatal hétfői közlése nyomán.

Az esetet január 13-án, a betegség szempontjából magas kockázatú területen azonosították azok után, hogy az elmúlt négy hónapban a környező terül beküldött több mint 150 – leginkább az állománygyérítés során kilőtt vaddisznókból származó – minta eddig mind negatív eredményt adott.  

Tavaly április végén Heves megyében, májusban Szabolcs-Szatmár-Beregben, majd októberben Borsod-Abaúj-Zemplén megyében azonosították az emberre egyébként nem veszélyes vírust, amely a beteg állományok leölése miatt komoly gazdasági kárt tud okozni.

Hirdetés

A Nébih az ilyenkor megszokott intézkedések szerint hogy kijelöli a fertőzött, valamint azon belül, a járványügyi védekezés szempontjából fontos, szigorúan korlátozott területet.

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2019/01/14/borsod_sertespestis_hangony_vaddiszno/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Cipőt vegyen a kastélyból!

Cipőt vegyen a kastélyból!

Pár éve, amikor először töltöttem huzamosabb időt Körmenden, megdöbbentem, amikor az impozáns Batthyány-Strattmann-kastély parkjának egy …