2019. október 18., péntekMa Lukács napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 332,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
2019.10.18. Lukács Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 332,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Bige: Elnézést kérek, most mindenki nagyon feszült

Hirdetés

Bige: Elnézést kérek, most mindenki nagyon feszült

Vérbeli leszámolásnak tűnik mindaz, ami az ország egyik leggazdagabb embere körül történik. Bige László műtrágyakirály vállalkozásait szinte hetente ellenőrzik a hatóságok, nemrég a vállalkozót ráadásul két napra a rácsok mögé is zárták, és úgy tűnik, ebben az egyenlőtlen háborúban Bige lesz az, aki elvérzik.

Itt tartottunk szerdán hajnalban, amikor Szolnok felé vettem az irányt, hogy megnézzem, mi történik a szolnoki ipari parkban hatalmas területen elhelyezkedő Bige Holding műtrágyagyárában, amelyet a hírek szerint Bige a hatósági fellépés után inkább bezár. A főbejárat előtti parkoló fele reggel üresen tátongott, és az egész épület elhagyatottságot sugárzott.

A portás megtiltotta, hogy fotózzak, majd a teherkapuhoz irányított, mondván, “korán van még, ott talán nagyobb a forgalom”. Ott azonban egy biztonsági őr állta utamat, és közölte, hogy távozzak.

Háború és politika a cégcsoport körül

Bigéről régóta pletykálják, hogy az ország leghatalmasabb emberének tett keresztbe, és most úgy tűnik, hogy eljött a visszavágás ideje. Erre ő maga utalt, amikor a múlt héten az RTL Klubnak nyilatkozott, azután, hogy a szolnoki gyárát, a két műtrágyagyárból a kisebbet, megszállta a katasztrófavédelem, és a környezetvédelmi szabályok megsértésére hivatkozva leállították a termelést. A Népszavának pedig az Erdélyből Magyarországra áttelepedett Bige azt mondta, „egyesek hatósági segédlettel, ingyen szeretnék megszerezni a vagyonomat”, de nem alkuszik, inkább bezárja a gyárát. Más hangok szerint viszont a cégcsoport amúgy is ramaty anyagi helyzetben van, így a bezárás előremenekülésként is értelmezhető.

Hirdetés

A katasztrófavédelem az úgynevezett óleumtorony szigetelése és betonszarkofágja sérüléseinek megszüntetését, bizonyos tartályok műszaki hibáinak feltárását és kijavítását, a tárolt veszélyes anyag mennyiségének a megengedett szint negyede alá csökkentését és minderről biztonsági jelentés készítését írja elő. A Bige Holding azonban úgy véli, hogy a felsorolt hiányosságok elhárítása szintén veszélyes üzem, amit ugyanakkor a határozat tilt. A veszélyes anyagok szintcsökkentése nemcsak hogy ellehetetlenítené a termelést, de a tilalom miatt egyenesen bűncselekmény, az erre utasítás pedig felbujtás.

Pedig a teherbejárat is üresen ásítozott. Itt hetekkel ezelőtt még sűrű kamionoszlopok várták a bejutást, most a telep túloldalán lévő kis céghez igyekvő kisteherautó volt az egyetlen, amiért meg kellett mozdulni.

Az egykor működő gyár most csendes. Oldalt […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2019/06/12/bige_laszlo_szolnok_mutragya_gyar_bezar/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rábólintott a GVH az Emag és az Extreme Digital egyesülésére

Engedélyezte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az emag.hu online áruházat működtető Dante International Kft. és az …