2019. december 13., péntekMa Gabriella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 329,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 301,00 Ft
2019.12.13. Gabriella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 329,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 301,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Bezárt régészeti parkot is lehet most venni az államtól

Hirdetés

Bezárt régészeti parkot is lehet most venni az államtól

Újabb nagy értékű állami ingatlancsomagot hirdetett meg eladásra a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. az Elektronikus Aukciós Rendszerben. Az ingatlanok összértéke meghaladja a 3 milliárd forintot.

Hirdetés

A legkülönlegesebb darab az eladásra kínált ingatlanok közül az M3 autópálya melletti egykori Archeopark régészeti bemutatóhely, amit a Lakásfejlesztő 2. nevű csomagba tettek be több más ingatlanfejlesztésre alkalmas területtel együtt. Az M3 Archeoparkot Polgár mellett hozták létre 2007-ben, hogy a nagyközönségnek bemutassák az autópályaépítések során előkerült régészeti leleteket. A skanzenben helyet kaptak őskori és népvándorlás kori lakóépületek rekonstrukciói, eredeti népi házak és a Csörsz árka védműrendszer egy szakaszának rekonstrukciója. Sajnos, néhány évvel később a régészeti park az alacsony látogatószám miatt bezárt, és azóta az építmények állaga leromlott – most pedig az egész parkot viheti, akinek van rá ötlete, hogy mihez kezdjen vele.

Az Archeopark elnevezésű múzeumfalu jurtaszerű épületekkel a település határában, az M3-as autópálya mellett

Az Archeopark elnevezésű múzeumfalu jurtaszerű épületekkel a település határában, az M3-as autópálya mellett

Fotó: H. Szabó Sándor / MTI

A másik, ipari elnevezésű csomagban kőbányai és rákospalotai telkek vannak, amiket gyártóhelyszínnek, vagy logisztikai célokra lehet használni. Mindkét csomagnál július 29-ig kell befizetni az árverési biztosítékot, licitálni július 31. és augusztus 2. között lehet.

Ez már a második, csomagban meghirdetett ingatlanértékesítés az MNV Zrt. részéről az idei […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2019/07/19/bezart_regeszeti_parkot_is_lehet_most_venni_az_allamtol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Soros György már megint spekulál

Soros György már megint spekulál

A független újságírás létezésével nem alattvalói, hanem partnerei vagyunk a hatalomnak. Támogass te is! Soros …