2020. május 25., hétfőMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2020.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Azt hitte, ingyen küldött 50 ezer sms-t, egymilliós telefonszámlát kapott

Hirdetés

Azt hitte, ingyen küldött 50 ezer sms-t, egymilliós telefonszámlát kapott

Attila az elmúlt hónapban egymillió forintos telefonszámlát kapott a Telenor távközlési társaságtól. December 11-ig kellene rendeznie a számlát, de esze ágában sincs befizetni az összeget.

Hirdetés

Sokszor hallani ilyen gigantikus gáz-, áram-, vagy telefonszámláról, aztán általában kiderül, hogy hibázott a leolvasó, a dátumot írta az óraállás helyére, vagy elromlott az informatikai rendszer. Azt gondolhatnánk elsőre, hogy itt is számlázási hiba történt, hiszen ki költene havonta amúgy egymilliót telefonálásra? A most következő történet azonban egyáltalán nem ennyire egyszerű, mindjárt meg is magyarázzuk.

Kereskedelmi tévés játékok

A TV2 és az RTL Klub kereskedelmi tévéken este, a főműsoridőben olyan népszerű műsorok mennek, amelyek időről, időre sms-es vetélkedőkre invitálják a nézőket. Az sms nem emelt díjas, hanem normál árképzésű, és aki jól válaszol a Jóban Rosszban vagy a Séfek séfe és hasonló műsorok kérdéseire, wellness-hétvégét, ajándékcsomagot nyerhet.

Attila szeretett játszani, de vélhetően pontosabban fogalmazunk, ha azt mondjuk, hogy nagyon szeretett játszani.

Saját bevallása szerint esténként és műsoronként ötszáz körüli helyes választ küldött el. Mindezt teljesen manuálisan, vagyis nem valami sms-küldő robotot használt, hanem órákon át küldözgette az üzeneteket (a játékok jellemzően adott nap éjfélig nyitottak).

Olyan szinten fejlesztette ki ujjait az sms-küldésre, hogy a végén már percenként akár száz sms-t is el tudott küldeni.

Másfél évig Attila nagyon elégedett volt a csomaggal. A különböző játékok algoritmusai mindig a helyes válaszadók közül sorsolták ki a nyerteseket, és a játékosok, vagyis Attila és hasonló érdeklődésű barátai, valóban nagyon sokszor nyertek, több kisebb és néhány nagyobb értékű ajándéknál is elvihette a jutalmat, wellness-hétvégét, fűnyírót és mindenféle édességcsomagot is nyert. Mint az Indexnek elmondta,

nem éreztem függőnek magam, ha egy nyeremény kevésbé vonzott, nem játszottam, és amióta vita elindult, azóta sem küldtem egyetlen üzenetet sem.

Mindenesetre az átlagosan havi ötvenezer sms elküldése nem lett volna olcsó mulatság, ha 20 forintos díjjal számolunk, akkor havi egymillió forintba került volna, de Attila tudatosan egy olyan flottába lépett be, ahol a belföldi sms-küldés ingyenes volt.

Olcsó mobilflották

Az általa választott flottát egy ecseri cég, a Credit Prime 2015 Kft. nevű társaság üzemeltette, a különböző állatnevekkel meghirdetett ajánlatok az olcsó mobilflották oldalon láthatóak.

Nemcsak Attila, de több hasonlóan játékkedvelő sms-küldő társa is idetaláltak. Attila természetesen tudatában volt annak, hogy nem átlagosak a felhasználói szokásai, de abban a másfél évben, ameddig tagja volt a flottának, sem a flottakezelő, sem a mobiloperátor nem jelezték, hogy kifogásaik lennének.

Mint azt az érintett az Indexnek elmesélte:

a publikus lakossági tarifacsomagokhoz képest lényegesen alacsonyabb havidíj megfizetése mellett vehettem igénybe kedvező percdíjakat, sms- és mobiladat csomagokat. Számomra a szerződés megkötése során döntő szempont volt, hogy a belföldi sms-küldés normál díjas irányokba korlátlan legyen.

A rendszer úgy működött, hogy a Telenor a flottakezelővel volt szerződéses kapcsolatban, a szerződő magánszemély lemondott a szám feletti jogairól a flottacég javára, ha pedig valaki ki akart lépni a flottából, akkor a flottakezelő kiállított egy igazolást, ezzel be kellett fáradni a Telenor üzleteinek egyikébe és a telefonszám visszakerült a korábbi magánszemély tulajdonába, a lakossági tarifacsomagba.

Mindenesetre belépéskor a flottakezelő azt az információt adta, hogy a belföldi sms-küldés normál díjas irányokba korlátlan, nincs felső határ.

– meséli Attila.

Képünk illusztráció!

Képünk illusztráció!

Fotó: Mohai Balázs / MTI

Minden megváltozott

A galiba akkor kezdődött, amikor idén szeptemberben a flottakezelő és a Telenor új keretszerződést kötött, amelynek kapcsán változtak a flottás tarifacsomag elemei, bizonyos szolgáltatások olcsóbbak lettek, de 2019. október 26-tól kikerült a csomagból a belföldi, korlátlan sms-küldés.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2019/12/02/azt_hitte_ingyen_kuldott_50_ezer_sms-t_egymillios_telefonszamlat_kapott/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Leépítés? Hétvégén is dolgozunk – állítják a hazai bankok

Leépítés? Hétvégén is dolgozunk – állítják a hazai bankok

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Az …