2019. július 22., hétfőMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 295,00 Ft
2019.07.22. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 295,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Az OLAF is reagált az Elios-ügyre

Hirdetés

Az OLAF is reagált az Elios-ügyre

Az EU csalás elleni hivatala, az OLAF szerint törvényszéki szinten a tagország igazságszolgáltatásának feladata eldönteni, követi-e az testület ajánlásait. Ezt az Euronews kérdésre adott írásbeli válaszukban közölték.

“De még ha nem is nyitottak ügyet nemzeti szinten, ez nem érvényteleníti az OLAF eredményeit és a pénzügyi visszaélésre talált bizonyítékokat. Pénzügyi szinten, ugyanezen OLAF jelentés alapján, melyet a magyar hatóságoknak megküldtünk, az EB jelenleg is eljárást folytat” – írták. Hozzátették: 2017 végén az OLAF befejezte nyomozását, melyben 35, világítással kapcsolatos, az európai kohéziós alapokból finanszírozott ügyben találtak eltéréseket. “Az OLAF nyomozása feltárta, hogy nem csupán súlyos szabálytalanságok voltak a projektek nagy részében, de érdekütközésre is bizonyítékokat talált.”

Hirdetés

Amint arról korábban beszámoltunk, a magyar hatóságok bűncselekmény hiányában megszüntették az Elios Innovatív Zrt.-vel szembeni nyomozást. Az Elios több településen is tendergyőztes lett, így a cég végezhette el a közvilágítás korszerűsítését. Az eljárásokban az OLAF szabálytalanságokat talált, amelyek alapján a Pest Megyei Főügyészség még januárban rendelte el a nyomozást, amelyet most nem folytat  tovább.

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2018/11/08/az_olaf_is_reagalt_az_elios-ugyre/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A venezuelaiak több mint ötöde alultáplált

A venezuelaiak több mint ötöde alultáplált

Támogatóinknak köszönhetően a Mi Vidékünkben összesen 63 cikkünk jelent meg. Támogass te is! Egyre súlyosabb …