2020. május 25., hétfőMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2020.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Az egri vár volt igazgatója azzal vádolja Nyitrai Zsoltot, hogy meg akarta sarcolni a vár felújítására szánt pénzt

Hirdetés

Az egri vár volt igazgatója azzal vádolja Nyitrai Zsoltot, hogy meg akarta sarcolni a vár felújítására szánt pénzt

Berecz Mátyás, az egri Dobó István Vármúzeum korábbi igazgatója azzal vádolja egy nyilvános Facebook-posztban Nyitrai Zsoltot (miniszterelnöki megbízott, Eger térségének országgyűlési képviselője), hogy “sarcolni” akarta a várat – vette észre a 24.hu.

A poszt háttere, hogy a helyi fideszes újságban meggyanusították Bereczet, hogy a múzeum pénzügyei miatt kellett távoznia a vezető pozícióból tavaly év végén (ezután egyébként a jobbikos Mirkóczki Ádám csapatában lett képviselőjelölt). Az Egrihírek.hu azt rója fel Berecznek, hogy a vár napi működtetésére szolgáló pénzügyi keretből egy olyan céggel szerződött, amely a beosztottja tulajdonában állt. Az évi 51 milliós keretből finanszírozták az idegenvezetést, és ebből idézték fel korhű ruhákban a középkori hangulatot. A portál nem fogalmaz meg konkrét vádakat, ugyanakkor szerintük erkölcsileg kifogásolható, kockázatmentes üzlet volt, mert még a ruhákat is a Vármúzeum pénzén vásárolták. Egyúttal azt sugalmazzák, hogy ez az ügy állhatott az igazgató távozása mögött. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2019/09/20/egri_var_berecz_matyas_nyirai_zsolt_sikkasztas_vad/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Leépítés? Hétvégén is dolgozunk – állítják a hazai bankok

Leépítés? Hétvégén is dolgozunk – állítják a hazai bankok

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Az …