2019. május 19., vasárnapMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 288,00 Ft
2019.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 288,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Átláthatatlan cégháló végzi a behajtást a kukaholdingnak milliárdokból

Hirdetés

Átláthatatlan cégháló végzi a behajtást a kukaholdingnak milliárdokból

Egy családi ház a központja, nyilvánosan elérhető telefonszáma pedig egyáltalán nincs annak a kis nyírségi cégnek, amelyet az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. szerződtetett arra, hogy vegye át több százezer ügyfél díjfizetési ügyét – írja a 24.hu.

Az egész manőverre azért volt szükség, mert a kukaholding számlázási rendszere, melyet részben Garancsi István üzleti partnerei fejlesztettek több mint 700 millió forintból, nem működött kielégítően, így az NHKV kintlévőségeket halmozott fel. A cikk szerint idővel már arról sem volt megbízható nyilvántartás, kinek küldtek számlát és kinek nem, ezért egy ponton túl meg sem próbálkoztak a behajtással, inkább létrehoztak egy 7,6 milliárd forintos keretet, amelyből külső partnert bíztak meg a feladattal. 

Ez az állami cégként kézenfekvő Díjbeszedő Holding Zrt. volt, mellé viszont kevésbé érthető módon a betársult a 2016-ban csupán 19 milliós forgalmat bonyolító, balkányi Pepp and Cars Kft., amely korábban nagyrészt élelmiszer-kereskedelemmel foglalkozott. A 24.hu megkérdezte a Díjbeszedő Zrt. vezérigazgatóját, Kálmán Lászlót, mit reméltek a Pepp and Cars Kft. bevonásától, de választ nem kaptak. 

Hirdetés

Az ország teljes területén végzendő behajtás nem meglepő módon meghaladta a kis cég kereteit, ezért a Pepp and Cars céghálót hozott létre, alvállalkozókat vett fel, az alvállalkozók pedig további alvállalkozókat szerveztek be. A cikk szerint a végeredmény az lett, hogy kft.-k, bt.-k, egyéni vállalkozások kezébe került az NHKV Zrt. több százezer ügyfelének sok személyes adata és esetleges pénztartozása. Az elmúlt közel egy évben az adatvédelmi előírások ellenére nem sikerült nyilvánosságra hozni, mely vállalkozások kezelték az ügyfelek adatait és az NHKV pénzét: a Pepp and Cars egyáltalán nem rendelkezik honlappal, a kukaholding által közzétett hivatalos Adatkezelési Szabályzatból pedig éppen az a link hiányzik, amelyre kattintva az alvállalkozók listáját lehetne megnézni. A hozzájuk megadott számon ráadásul egy olyan férfi jelentkezik, aki azt állítja, már 10 éve nincs köze a céghez. 

A díjbeszedő hálózat végpontjain található alvállalkozók egyébként a lap birtokába került üzenet szerint a NAV-val fenyegeti az ügyfeleket: a papíron nincs rajta a behajtó elérhetősége, az viszont igen, hogy az adóhatóság tartozásként fogja felszámolni a szemétdíjat a következő sikertelen kísérlet után. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha
még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is
olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet
az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2018/11/13/atlathatatlan_ceghalo_vegzi_a_behajtast_a_kukaholdingnak_milliardokbol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szijjártó újabb hosszútávú orosz gázszerződést emleget

Ha az Exxon Mobil szeptemberig nem dönti el, befektet-e a román fekete-tengeri földgázmező projektbe, akkor …