2019. szeptember 16., hétfőMa Enikő napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 332,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 303,00 Ft
2019.09.16. Enikő Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 332,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 303,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A Volkswagen autói több szén-dioxidot bocsátottak ki, mint egész Ausztrália

Hirdetés

A Volkswagen autói több szén-dioxidot bocsátottak ki, mint egész Ausztrália

A globális üvegházgáz-kibocsátás közel tizedéért az autóipar felelős, írja a Greenpeace sajtóközleménye. A környezetvédő szervezet Klímagyilkos autóipar címmel készített jelentést, melyben a világ 12 vezető autógyártójának az éghajlatunkra gyakorolt hatását vizsgálta.

Az autóiparon belül a hazai Audi-gyárat is magáénak tudó Volkswagen-csoportnak a legmagasabb a kibocsátása. Őket követi a Renault Nissan, a Toyota, a General Motors, majd a Hyundai-Kia csoport.

2018-ban a három német autógyártó cég (Volkswagen, Daimler, BMW) együttes kibocsátása több volt mint Németország teljes évi kibocsátása. A Volkswagen egymaga pedig több szén-dioxiddal terhelte a klímát, mint Ausztrália.

Hirdetés

Benjamin Stephan, a Greenpeace Németország közlekedés- és klímakampányosa szerint „a belsőégésű motoros járművek hatékonyságának növelése és a hibridek terjedése csak ráncfelvarrás a klímavészhelyzet időszakában”.

Ennél jóval felelősségteljesebb hozzáállást várunk el az autóipartól. Az lenne a feladatuk, hogy lehetőséget adjanak az embereknek a valóban zöldebb, tisztább és klímabarátabb közlekedési eszközök választására.

A jelentés felhívja a figyelmet arra, hogy folyamatosan emelkedik a használatban lévő SUV-ok (utcai terepjárók) száma, annak ellenére, hogy […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2019/09/10/volkswagen_ausztralia_szen-dioxid_globalis_uveghazhatasu_gaz_uveghazgaz_autoipar_autok_greenpeace/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Remek hírek érkeztek egy kedvelt gyümölcsről

Idén mintegy 60-70 ezer tonna szilva termett Magyarországon, ami megfelel az utóbbi évek átlagának, de …