2019. június 25., keddMa Vilmos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
2019.06.25. Vilmos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 324,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A Starbucks már az alkalmazottai gyerekeire is vigyáz

Hirdetés

A Starbucks már az alkalmazottai gyerekeire is vigyáz

Az amerikai kávéházlánc bejelentette, hogy partnerséget kötött a Care.com platformmal, egyéb kedvezmények mellett, évente 10 támogatott nap jár a gyerekes dolgozóinak.

A Care.com platform határokon átívelve gyűjti össze a baby-sittereket, kutya felvigyázókat vagy idősgondozókat. A cég 2007-ben indult az Egyesült Államokban, ma már majdnem 30 millióan használják, több mint húsz országban.

IllusztrációForrás: Cultura Creative/G. Mazzarini

A Starbucks kávéházlánccal kötött megállapodás értelmében

a cég mintegy 180 ezer dolgozója óránként egydolláros áron választhatja az otthoni gyerekfelügyeletet, valamint öt dollárért (1.400 forint) a csoportos napközis felügyeletet.

Hirdetés

Ráadásul minden dolgozó ingyenes prémiumtagságot kap a platformon, ami további kedvezményeket is biztosít.

Mindnyájunknak szüksége van otthoni segítségre, nem számít, hogy gyerekről, idősödő rokonról vagy kisállatról beszélünk” – nyilatkozta a Starbucks igazgatója.

IllusztrációForrás: Getty Images/Christopher Jue

A Seattle központú Starbucksnak nem ez az első gesztusa dolgozói felé: idén kiterjesztette a betegbiztosítást az amerikai alkalmazottainak családtagjaira, valamint részvényprogramot indított a baristák és a raktári dolgozók számára – összegezte Ron Crawford, a cég alelnöke.

Az otthoni gyermekgondozás országos átlagköltsége évente mintegy 28 ezer dollár (7,8 millió forint) a Care.com adatai szerint, míg a napközis gyermekfelügyelet majdnem 10 ezer dollárba (2,8 millió forint) kerül évente. Miközben a dolgozó szülök félévente legalább négy munkanapot gyermekápolás miatt hagynak ki.

Forrás:
http://www.origo.hu/gazdasag/20181012-starbucks-tamogatas-a-gyerekes-munkavallaloknak.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

80 ezer forint egy átlagos havi lakbér

Tavaly októberben egy magánszemélytől bérelt lakás átlagosan havi 80 ezer forintba került, a budapesti bérleti …