2020. január 20., hétfőMa Sebestyén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 335,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 312,00 Ft
2020.01.20. Sebestyén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 335,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 312,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A NAV is érintett a Microsoft-botrányban, mégsem indult belső vizsgálat

Hirdetés

A NAV is érintett a Microsoft-botrányban, mégsem indult belső vizsgálat

Nem volt belső vizsgálat a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál a 2014-es, vagyis a Microsoft-botrányban érintett szoftverbeszerzéseivel kapcsolatban – közölte a NAV Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő adatigénylésére. A Hvg.hu azt írja, hogy a NAV-nál akkoriban felelős vezetői posztot betöltő Vágujhelyi Ferencből azóta a kormány legfőbb informatikai tanácsadója lett.

AZ AMERIKAI TŐZSDEFLÜGYELET, A SEC A MICROSOFT-BOTRÁNYról szóló jELENTÉSÉBEN kiemelte A NAV-OT, AZ ADÓHATÓSÁG EGYIK BESZERZÉSÉVEL ILLUSZTRÁLTA A KORRUPCIÓS gyakorlatot.

Hirdetés

Hadházy Ákos arra is kíváncsi volt, a Microsoft-üggyel kapcsolatban folytatott-e vagy folytat-e a NAV bármilyen nyomozást, illetve vizsgálatot, de ezekre a kérdésekre adótitokra hivatkozva nem válaszolt a szervezet.

Mindennek előzménye, hogy a magyarországi Microsoft-leányvállalattal együttműködő viszonteladók, akik magyar állami intézményeknek értékesítették a Microsoft-licenszeket, a Microsofttól kapott diszkontoknak köszönhetően nagyon olcsón jutottak a termékekhez, a kedvezményt pedig nem adták tovább a végső vevőnek. […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2019/09/11/microsoft_ugy_nav_adohatosag_belso_vizsgalat_nem_indul/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Így leszünk a napelemek, az atom és a palagáz országa 2030-ra a kormány szerint

Így leszünk a napelemek, az atom és a palagáz országa 2030-ra a kormány szerint

A független újságírás nemcsak a kormánytól független, de minden más direkt politikai szándéktól is. Támogass …