2019. május 21., keddMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
2019.05.21. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A Közbeszerzési Hatóság elnöke szerint az Elios-ügy egy felfújt téma

Hirdetés

A Közbeszerzési Hatóság elnöke szerint az Elios-ügy egy felfújt téma

Az Echo TV kedd esti adásában Szabó Anett kérdezte az Elios-ügyről a Közbeszerzési Hatóság elnökét, Rigó Csabát arról, ők felfedeztek-e bármi gyanúsat az OLAF által vizsgált közvilágítási tenderekkel kapcsolatban.

Ahogy arról írtunk, a magyar rendőrség a múlt héten “bűncselekmény hiányában” úgy zárta le Orbán veje, Tiborcz István egykori cége ellen az Európai Unió csalás elleni szerve által kezdeményezett vizsgálatot, hogy az üggyel kapcsolatban még a világítás-tenderben érintett siófoki önkormányzattól sem kérték be a dokumentumokat. A szövevényes ügyet egyébként itt magyaráztuk el egy Marvel-figura és egy NER-mellény segítségével.

Rigó az ügyről annyit tudott mondani, hozzájuk senki részéről, az OLAF-tól sem érkezett jelzés, közvilágítási ügyben pedig egyetlen jogorvoslat volt az elmúlt években. Rigó azt is mondta, hogy ezek alapján

Hirdetés

valószínűleg egy adott időszakban felfújt témáról volt szó

Rigó leszögezte, Magyarországon jogállam van, bárki bármit állít, azt be kell bizonyítani a bíróságok előtt (ugye a nyomozás a rendőrség jóvoltából nem jutott bírósági szakaszba).

A Közbeszerzési Hatóság elnöke Korrupciókutató Központ adataira is reagált. Az intézet összesen 193 ezer közbeszerzést átvizsgálva jutott arra, hogy 2010 óta több lett a gyanús tender Magyarországon. Rigó erről sommásan annyit mondott,

a központ adatai rosszak, összeállítói ugyanúgy jártak el, mint a Sargentini-jelentés készítői.

(via hvg.hu)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2018/11/14/olaf_kozbeszerzesi_hatosag_rigo_csaba_olaf/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

USA vs. Kína: most már vérre megy

USA vs. Kína: most már vérre megy

A felületes szemlélő számára úgy tűnik, a két nagyhatalom közötti kereskedelmi háború vámokról és piaci …