2019. április 24., szerdaMa György napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 279,00 Ft
2019.04.24. György Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 279,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / 96 milliárdos felárral dolgoztak Mészáros Lőrinc fő cégei az elmúlt 3 évben

Hirdetés

96 milliárdos felárral dolgoztak Mészáros Lőrinc fő cégei az elmúlt 3 évben

Mészáros Lőrinc három fő cége az elmúlt három évben összesen 96 milliárd forintos felárral vállalta el a közbeszerzéses munkákat – írja a 444.hu.

Az elmúlt években gyakori volt, hogy Mészáros Lőrinc valamelyik érdekeltsége az eredetileg tervezettnél jóval magasabb ajánlattal jelentkezett be egy pályázatra, valódi árverseny nem alakult ki, és mintha egy feneketlen zsákról lenne szó, meg is kapta a megbízást.

A közbeszerzési pályázatoknál a kiírónak meg kell jelölnie, hogy szerinte mennyit ér a munka, amire jelentkezőt keres. A 444 azt szedte össze, hogy Mészáros három fő érdekeltsége, a Mészáros és Mészáros Kft., az R-Kord, és a Fejér B.Á.L.

Hirdetés

A Mészáros és Mészáro összesítve 44 milliárd forinttal az eredetileg tervezett ár fölött vállalta az összesen több milliárdos munkákat 2015 óta. Kiemelkedő túllépés volt a szentendrei szennyvíztisztító telep fejlesztése, ahol a Nemzeti Fejlesztési Programiroda és a Duna Menti Regionális Vízmű írt ki pályázatot, 1,7 milliárd forint értékben írt ki tendert, amit végülA a Mészáros és Mészáros a szennyvízpályázatoknál megszokott partnerével, az EuroAszfalttal egy 4,7 milliárdos ajánlattal nyert meg.

Bár az eredeti ár nincs minden pályázatnál megadva, ahol szerepelt ez az összeg, ott öszesen 50 milliárd forintos különbözet látható az eredetileg kalkulált ár és aközött, amennyiért az R-Kord elvállalta a munkákat. Az R-Kord főként vasútas projektekben utazik. Látványos közpénzszívattyúként jelent meg a cég a Szántód-Kőröshegy– Balatonszentgyörgy közötti vasúti felújításnál, ahol az eredetileg 55,5 milliárd forintra becsült munkát egy három cégből álló konzorcium részeként 72 milliárd forintért vállaltak el.

A Mészáros Lőrinc három gyerekéről elnevezett Fejér B.(eatrix) Á.(gnes) L.(őrinc, jr.) nevű céget 2015-ben alapították, azóta 1,8 milliárdos pluszban vannak azoknál a közbeszerzéseknél, ahol ismert a becsült ár is.

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2018/10/16/96_milliardos_felarral_dolgoztak_meszaros_lorinc_fo_cegei_az_elmult_3_evben/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A DK feljelenti Orbán Viktort az egyéni nyugdíjszámlák miatt

A Demokratikus Koalíció csalás miatt feljelenti Orbán Viktor miniszterelnököt, miután Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt …