2019. június 20., csütörtökMa Rafael napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
2019.06.20. Rafael Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / 81 milliós jegybanki bírságot kapott a Cetelem

Hirdetés

81 milliós jegybanki bírságot kapott a Cetelem

Az MNB 81,6 millió forint bírsággal sújtotta a Magyar Cetelem Bankot az adósságfék-szabályok és a kapcsolódó belső szabályozási és adatszolgáltatási előírások megsértése miatt – írja az MNB közleményében. 

A 2017. július 1-től kezdődő időszakot áttekintő jegybanki célvizsgálat több, a JTM-re vonatkozó jogszabályi előírás megsértésével járó hitelezési gyakorlatot tárt fel a Magyar Cetelem Banknál. Az MNB megállapította többek között, hogy a Bank a KHR-ben élő mulasztással érintett ügyfeleinél, a JTM kiszámítása során, nem vette figyelembe az élő mulasztás összegét. A jegybanki vizsgálat feltárta azt is, hogy a bank informatikai rendszereinek beállításai és belső szabályzatai nem álltak összhangban a fogyasztókat a túlzott eladósodástól védő jogszabályi előírásokkal, a szabályzatok több esetben hiányosak, ellentmondásosak voltak. Az MNB vizsgálata hiányosságokat állapított meg a JTM előírásokkal összefüggő – s szintén kiemelten ellenőrzött – kötelező jegybanki adatszolgáltatással, illetve a KHR részére történő adattovábbítási kötelezettséggel kapcsolatban is.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2019/04/15/81_millios_jegybanki_birsagot_kapott_a_cetelem/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Júliustól igényelhető az autóvásárlási támogatás

Ha a Magyar Államkincstár jóváhagyta a kérelmet, a nagycsaládosoknak fél évük marad az autóvásárlásra. A Magyar …