2018. szeptember 21., péntekMa Friderika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 276,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
2018.09.21. Friderika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 276,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / 800 kiló lejárt étrend-kiegészítőt talált a Nébih

Hirdetés

800 kiló lejárt étrend-kiegészítőt talált a Nébih

Közel 800 kilónyi nem nyomon követhető, illetve lejárt minőségmegőrzési idejű étrend-kiegészítőket és étrend-kiegészítő alapanyagokat vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal egy budapesti üzletben Augusztusban – írja közleményében a hivatal. 

A hatóság szakemberi augusztus végén jártak a fővárosi étrend-kiegészítőket csomagoló és kapszulázó vállalkozásnál. Az ellenőrzés során összesen 781 kg nem nyomon követhető étrend-kiegészítőt, illetve jelöletlen vagy lejárt minőségmegőrzési idejű étrend-kiegészítő alapanyagot találtak.

A vállalkozás leginkább ginsengből, kurkumából, gyömbérporból és hasonlókból készítettek kapszulákat, a listát itt bárki megnézheti.  Az érintett alapanyagok az ügyvezető elmondása szerint Kínából származtak, amelyekből elsősorban potencianövelő, valamint kovaföld étrend-kiegészítő termékeket készítettek.

Hirdetés

A vállalkozás a termékek csomagolása, kapszulázása során semmilyen nyomon követési dokumentációt nem vezetett, a hatóság elrendelte a készített termék visszahívását és azonnali hatállyal felfüggesztette a csomagolási tevékenységet.

Forrás: https://index.hu/gazdasag/2018/09/04/nebih_etrendkiegeszito/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Még drágább lesz a Vidi stadionja, hatodszor csúszik az átadás

Még tovább csúszik a Mol Vidi FC székesfehérvári stadionjának átadása – írja a Magyar Hang. …