2019. március 25., hétfőMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / 30 millióra büntetett egy hitelközvetítőt az MNB

Hirdetés

30 millióra büntetett egy hitelközvetítőt az MNB

A Magyar Nemzeti Bank 30 millió forint bírság megfizetésére és a jogsértések megszüntetésére kötelezte a pénzpiaci független közvetítőként működő City Hitelbróker Kft.-t, – közölte az MNB az MTI-vel pénteken. A cég reakciója szerint az előírtakat határidőre teljesítik. Az MNB többek közt nyilvántartási, panaszkezelési és adatszolgáltatási hiányosságokat talált a közvetítőnél.

A társaság több esetben is megsértette az ügyféltájékoztatási, igényfelmérési és iratmegőrzési kötelezettségét, egyes pénzügyi termékeknél pedig hosszabb ideig csak egy intézmény ajánlatait közvetítette ügyfeleinek. A társaság nevében közvetítést végző több személy nem felelt meg a tevékenység végzéséhez szükséges szakmai és személyi feltételeknek sem.     

A 2014. január 1-től kezdődő időszakot áttekintő jegybanki vizsgálat hiányosságot talált a társaság szerződéskötést megelőző ügyféltájékoztatási, igényfelmérési és ajánlatátadási eljárásában is. 

Hirdetés

A bírságösszeg meghatározása során súlyosbító körülménynek számított, hogy a közvetítő ügyfélérdekeket védő előírásokat sértett meg, és hogy a nyilvántartási és iratmegőrzési hiányosságok  sok ügyfelet érintettek. A jegybank kötelezte a társaságot, hogy a feltárt jogsértéseket szüntesse meg és a felügyeleti intézkedések végrehajtásáról a határozat átvételét követő 90 napon belül számoljon be a jegybanknak.

A City Hitelbróker Kft. azt közölte, hogy már a vizsgálat alatt megkezdte az intézkedéseket, hogy megfeleljen az MNB határozatában foglaltaknak, a szükséges változtatások jelentős részét elvégezték, illetve legkésőbb a megadott határidőig teljesítik. A belső folyamatokat, szabályzatokat ennek megfelelően módosították, a jövőben pedig még nagyobb figyelmet fordítanak arra, hogy tevékenységük, működésük során minden hiányosságot kiküszöböljenek – hangsúlyozták. A társaság a kiszabott bírságot a megadott határidőig rendezi, ez a cég zavartalan működését nem befolyásolja – jelezték reagálásukban.

Forrás: https://index.hu/gazdasag/bankesbiztositas/2018/08/10/mnb_buntetes_city_hitelbroker/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lázár János: Nyugat-Európa élelmiszeripari szemetét ráöntik az országra

Az nem fog menni, hogy ezek a multinacionális cégek Nyugat-Európa élelmiszeripari szemetét ráöntik az országra, …