2018. december 19., szerdaMa Viola napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
2018.12.19. Viola Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / 30 millióra büntetett egy hitelközvetítőt az MNB

Hirdetés

30 millióra büntetett egy hitelközvetítőt az MNB

A Magyar Nemzeti Bank 30 millió forint bírság megfizetésére és a jogsértések megszüntetésére kötelezte a pénzpiaci független közvetítőként működő City Hitelbróker Kft.-t, – közölte az MNB az MTI-vel pénteken. A cég reakciója szerint az előírtakat határidőre teljesítik. Az MNB többek közt nyilvántartási, panaszkezelési és adatszolgáltatási hiányosságokat talált a közvetítőnél.

A társaság több esetben is megsértette az ügyféltájékoztatási, igényfelmérési és iratmegőrzési kötelezettségét, egyes pénzügyi termékeknél pedig hosszabb ideig csak egy intézmény ajánlatait közvetítette ügyfeleinek. A társaság nevében közvetítést végző több személy nem felelt meg a tevékenység végzéséhez szükséges szakmai és személyi feltételeknek sem.     

A 2014. január 1-től kezdődő időszakot áttekintő jegybanki vizsgálat hiányosságot talált a társaság szerződéskötést megelőző ügyféltájékoztatási, igényfelmérési és ajánlatátadási eljárásában is. 

Hirdetés

A bírságösszeg meghatározása során súlyosbító körülménynek számított, hogy a közvetítő ügyfélérdekeket védő előírásokat sértett meg, és hogy a nyilvántartási és iratmegőrzési hiányosságok  sok ügyfelet érintettek. A jegybank kötelezte a társaságot, hogy a feltárt jogsértéseket szüntesse meg és a felügyeleti intézkedések végrehajtásáról a határozat átvételét követő 90 napon belül számoljon be a jegybanknak.

A City Hitelbróker Kft. azt közölte, hogy már a vizsgálat alatt megkezdte az intézkedéseket, hogy megfeleljen az MNB határozatában foglaltaknak, a szükséges változtatások jelentős részét elvégezték, illetve legkésőbb a megadott határidőig teljesítik. A belső folyamatokat, szabályzatokat ennek megfelelően módosították, a jövőben pedig még nagyobb figyelmet fordítanak arra, hogy tevékenységük, működésük során minden hiányosságot kiküszöböljenek – hangsúlyozták. A társaság a kiszabott bírságot a megadott határidőig rendezi, ez a cég zavartalan működését nem befolyásolja – jelezték reagálásukban.

Forrás: https://index.hu/gazdasag/bankesbiztositas/2018/08/10/mnb_buntetes_city_hitelbroker/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nem változik 2019-es szemétdíj összege, de milliárdokkal kell segíteni a kukaholdingot

Nem változik 2019-es szemétdíj összege, de milliárdokkal kell segíteni a kukaholdingot

A kormány döntött a 2019-es szemétdíjról: jövőre is ugyanannyi marad az összege, de az adófizetők …