2019. június 27., csütörtökMa László napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
2019.06.27. László Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / 140 ezer új lakástakarék-szerződést kötöttek a hajrában

Hirdetés

140 ezer új lakástakarék-szerződést kötöttek a hajrában

A lakástakarék-pénztárakra vonatkozó lépést már korábban meg kellett volna tenni – mondta Varga Mihály egy csütörtöki konferencián, megjegyezve, hogy a lakástakarékok állami támogatása indokolatlanul magas volt Magyarországon, 30 százalékos, miközben Németországban 4 százalék, Ausztriában pedig 1,5 százalék az állami hozzájárulás aránya. Elmondta azt is, hogy az utolsó napokban a lakástakarékok még 140 ezer új szerződést kötöttek, ezekhez még kapcsolódik állami támogatás. Ez a meglévő szerződésállomány 10 százaléka és a miniszter szerint évi 8 milliárd forintba fog kerülni az államnak – számolt be a pénzügyminiszter szavairól az RTL híradója.

Hozzátette: szerinte túlzó volt a maximum havi 20 ezres befizetés mellé járó évente legfeljebb 72 ezer forintos állami támogatás. A három nap meg azt bizonyítja, hogy ha 140 ezer szerződést még megkötnek lakáskassza-rendszerben, akkor itt azért nem feltétlenül az volt a cél, hogy az öngondoskodásnak a lakásépítési vagy lakásfelújítási elemét erősítsék. Szerinte azért szüntették meg a támogatási formát, hogy ne az állami támogatás döntse el, hogy miben érdemes megtakarítani, hanem mindenki maga tegyen félre.

Hirdetés

A kormány október közepén, két nap alatt szüntette meg a lakástakarék-pénztári szerződések állami támogatását, ezért az utolsó napokban hatalmas roham volt a szolgáltatóknál, hogy még a régi feltételekkel kössenek szerződést az emberek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha
még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is
olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet
az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2018/11/09/140_ezer_uj_lakastakarek-szerzodest_kotottek_a_hajraban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Álhírt írt Schmidt Mária intézetéről a Magyar Nemzet

Itt tartunk, már a Magyar Nemzetben sem lehet bízni, ha a kormányhoz közelálló szereplőkről és …