2020. február 21., péntekMa Eleonóra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 337,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
2020.02.21. Eleonóra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 337,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / 12 ezer forintot buktam, mert Horvátországban végig bankkártyát használtam

Hirdetés

12 ezer forintot buktam, mert Horvátországban végig bankkártyát használtam

Örök kérdés, hogy aki külföldre, például a horvát tengerpartra utazik a nyáron, mint sok tízezer honfitársunk, az mikor jár jobban: ha kunát, vagy eurót visz, esetleg ha kint vesz fel, vagy ha bankkártyát használ. A legtöbben kapásból rávágjuk, hogy a kártya az üdvözítő és ma már megmosolyogjuk azt, aki jó előre számolgat és kivisz egy rakás kunát. Hiszen mindenhol lehet kártyával fizetni és a kártyás fizetésnek nincs költsége – tartja egy mondás, vagyis inkább tartja magát egy tévhit.

Hirdetés

Szinte mindent kártyával

A mi 4 tagú családunk az idén a Rab-szigeten tölthetett el egy remek hetet. Minimális készpénzt vittünk (a parkolás, a strandon elfogyasztott pizza esetében volt rá példa, hogy valóban nem lehetett volna kártyával fizetni), de amúgy szinte mindent bankkártyával fizettünk, az autópályadíjakat, a kompot, az étkezéseket, bevásárlásokat és a szállást is.

shutterstock 150797228

Fotó: Shutterstock

Gazdasági újságíróként természetesen értenem kéne hozzá, de valójában soha nem szoktam számolgatni, hogy pontosan mit vont le a bank, hogyan váltott. Most azonban egy véletlen folytán utánaszámoltam és nagyon meglepődtem.

Történt ugyanis, hogy amikor hazaérkeztünk, egy teljesen kerek összeg maradt a számlámon, így amikor a következő vásárlásnál nem az elköltött 6 ezer forinttal, hanem 15 ezer forinttal apadt az egyenlegem, egyszer véletlenül feltűnt, hogy valamit nem értek.

Meglepett a banki árfolyam

Hívtam a bankom call centerét és a készséges kolléga hamar megfejtette, hogy az történt, hogy csak a hazaérkezésem után könyvelte le a bank a legnagyobb tételt, vagyis a szállást, és mivel a tájékoztató jellegű sms után romlott az árfolyam, a könyvelésnél […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2019/08/22/12_ezer_forintot_buktam_mert_horvatorszagban_vegig_bankkartyat_hasznaltam/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lehet, hogy az extra 20 milliárd is kevés lesz a Biodóm befejezéséhez

Kerülj képbe hírlevelünkkel, amiben a hét legfontosabb, legérdekesebb cikkeit, videóit ajánlják az indexesek. Feliratkozom! Elkészült …