2020. május 28., csütörtökMa Emil, Csanád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2020.05.28. Emil, Csanád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Életmód / Baj van több magyarországi város levegőjével

Hirdetés

Baj van több magyarországi város levegőjével

Számos magyarországi település levegője kifogásolt minőségű csütörtökön – derül ki az Országos Közegészségügyi Intézet adatközléséből.


Budapest, Szeged, Miskolc, Székesfehérvár, Szentgotthárd, Dunaújváros, Százhalombatta, Eger, Ajka, Tököl és Sajószentpéter levegőminősége is kifogásolt csütörtökön. A problémát a kisméretű részecske (PM10), valamint az ózon okozza.

Az egészségi hatások és tanácsok némileg eltérnek attól függően, hogy melyik a domináns légszennyező anyag. A PM10 esetében köhögés, illetve enyhe légzési tünetek jelentkezhetnek; az idősek, a légzőszervi betegségben szenvedők panaszai kis mértékben erősödhetnek. Az érzékeny és beteg embereknek ezért azt tanácsolják, hogy lehetőleg kevesebbet tartózkodjanak a szabadban és kerüljék a megerőltető testmozgást.

A jelentős ózonkoncentráció esetén a légzőszervi tünetek előfordulásának esélye szintén megnő. Intenzív mozgást végző gyermekek és felnőttek, továbbá az említett betegségben szenvedőknél nagyon enyhe légzési tünetek jelentkezhetnek. Az ÁNTSZ egészségi tanácsa az, hogy a potenciálisan veszélyeztetett emberek, kisgyermekek délutáni órákban minél kevesebbet tartózkodjanak a szabadban.

Baj van több magyarországi város levegőjével

Forrás:
https://www.portfolio.hu/eletmod/zoldvilag/baj-van-tobb-magyarorszagi-varos-levegojevel.319821.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hatalmas üzlet az e-sport, de vannak trükkök a szerződésekben

Hatalmas üzlet az e-sport, de vannak trükkök a szerződésekben

Az e-sport a szórakoztatóipar egyik legdinamikusabban fejlődő ága, melynek világpiaci bevétele rekordokat döntöget. Mára már …