2019. június 27., csütörtökMa László napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
2019.06.27. László Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
Kezdőlap / Életmód / Az EU-t is elérte az őrület, itt az első ország, amelyik teljesen legalizálja a marihuánát

Hirdetés

Az EU-t is elérte az őrület, itt az első ország, amelyik teljesen legalizálja a marihuánát

Legalizálják a marihuána élvezeti cikként való felhasználását Luxemburgban is – jelentette be a kormányzó koalíció pénteken. Luxemburg lesz az első ország az Európai Unióban, amely teljesen legalizálja a marihuánát.


Helyi sajtóhírek szerint a liberális Demokrata Párt (DP), a szociáldemokrata Luxemburgi Szocialista Munkáspárt (LSAP) és a zöldek képviselői megerősítették, hogy törvényessé teszik a marihuána árusítását, birtoklását és rekreációs célú fogyasztását.

Etienne Schneider luxemburgi kormányfőhelyettes arról számolt be, hogy kizárólag nagykorú állampolgárok vásárolhatnak majd legálisan kannabiszt, és tilos lesz az árusítás iskolák közelében, továbbá prevenciós programokat indítanak a függőség megelőzése érdekében.

A részletes törvényjavaslatot a megállapodás tervezett jövő heti véglegesítésekor hozzák majd nyilvánosságra – közölte a Luxemburg Times. Idén civilek népi kezdeményezés indítottak a legalizáció érdekében, és elegendő aláírás gyűlt össze ahhoz, hogy a kérdés napirendre kerüljön a parlamentben. A kannabisz legalizálásáról világszerte folyik a vita. A világon elsőként Uruguay törvényesítette teljesen a szert, amelyet idén Kanada és Georgia követett.

Hirdetés

Forrás:
https://www.portfolio.hu/eletmod/az-eu-t-is-elerte-az-orulet-itt-az-elso-orszag-amelyik-teljesen-legalizalja-a-marihuanat.306307.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Magyarországon 250 ezer ember él a lakásába beszorulva súlyos elhízás miatt

Magyarországon 250 ezer ember él a lakásába beszorulva súlyos elhízás miatt

Magyarországon mintegy kétszázötvenezer súlyosan kövér ember él, rajtuk a diéta vagy a mozgás már nem …