2019. április 19., péntekMa Emma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.04.19. Emma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Vészhelyzet miatt lezárták a 2B terminált Ferihegyen

Hirdetés

Vészhelyzet miatt lezárták a 2B terminált Ferihegyen

Hatósági vizsgálat miatt a katasztrófavédelmi elrendelte a 2B Terminál és környékének lezárását a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – írta ki Facebook-oldalára szerda éjszaka a Budapest Airport.

Jelentős torlódások várhatók, valamint késések a menetrendben. A lezárást a katasztrófavédelem rendelte el – mondta el az Indexnek Hardy Mihály, a reptér szóvivője. A reptér honlapja szerint a 2B terminálra szerda este tíz után még 9 személyszállító gépet vártak és 8 szállna fel onnan.

Frissítés: “A Katasztrófavédelem feloldotta a lezárást, újraindul a forgalom. Kérjük utasainkat, figyeljék a járatinformációt járataik indulásáról és érkezéséről” – írja Facebook-posztja frissítésében a reptér este 22:30 körül.

Hirdetés

repter

Fotó: Melinda / Olvasónk

Sugárzó anyag szivároghatott ki

A Zoom.hu szerint a Turkish Airlines egyik teherszállító gépe – teljesen legálisan –sugárzó anyagot szállított az Országos Sugárbiológiai Intézetnek, a szállításhoz használt ólomkonténer azonban megrepedt. A szállítmány lepakolásánál vették észre a reptér munkatársai, hogy a rakomány nagyon átmelegedett. A lap információi szerint irídium 192-es izotópról lehet szó, amellyel három ember is érintkezhetett.

A virtuális radarok adatai szerint a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egységei a 31-es állóhely környékére vonultak ki, 19 óra 46 perckor – írja az AIRportal.hu. Az oldal úgy tudja, hogy egy magyar rendelte meg a sugárzó anyagot, ami Isztambulon keresztül Oroszországból érkezett. A katasztrófavédelem mobillaborja a helyszínre érkezett méréseket végezni – végül feltehetően ezek eredményei nyomán döntött a reptéri zár feloldásáról.

Egy helyszínen tartózkodó olvasónk beszámolója szerint a lezárás idején repteret autóval se lehetett megközelíteni, a környéken nagy dugó alakult ki, se a buszokat, se a taxikat nem engedték be. Egy másik, a helyszínen dolgozó olvasó szerint rengeteg utas rekedt ebben az időben a már leszállt gépeken, akik még nem kaptak engedélyt a kiszállításra, illetve rengeteg utas rekedt a terminál utasbiztonsági kordonai között és a schengeni határellenőrzésnél is.

Az utasokat a váróterem egy zárt részébe terelték minden részről, senki nem mehet ki és be. A boltok bezártak, az emberek a földön ülve várakoznak több százan több mint egy órája. A rendőrök nem mondanak semmit, csak annyit, hogy ilyenre még nem volt példa

– írta egy harmadik olvasónk a terminál lezárásának idején.

Forrás: http://index.hu/belfold/2018/08/15/vezhelyzet_mitt_lezartak_a_2b_terminalt_ferihegyen/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kövér László levélben fejezte ki együttérzését a francia házelnököknek

Az Országgyűlés elnöke levélben fejezte ki együttérzését a francia képviselőház és a szenátus elnökének a …