2018. augusztus 21., keddMa Sámuel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 280,00 Ft | CHF: 283,00 Ft
2018.08.21. Sámuel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 280,00 Ft | CHF: 283,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Válaszolt a dékán a genderszak betiltására: semmilyen kritika nem jött szakmai alapon

Válaszolt a dékán a genderszak betiltására: semmilyen kritika nem jött szakmai alapon

“Egyetlen minisztérium, tudományos, szakmai vagy társadalmi szervezet észrevételt, megjegyzést, aggályt vagy kritikát a szak tartalmával kapcsolatosan nem fejtett ki” – így reagált Juhász Gábor, az ELTE Társadalomtudományi Karának dékánja arra, hogy a kormány betiltaná a genderszakot. Mint írta, 12 éve került be ez a képzés az egyetemre, és akkor sem találtak semmilyen problémát, amikor 2016-ban egy felülvizsgálaton úgy döntöttek, hogy maradhat a képzés.

Juhász azt is megígérte: a szak oktatói bármikor szívesen vitáznak a tartalomról vagy a követelményekről. Így azonban a kormány előtt lévő előterjesztés “azt a látszatot kelti, hogy érdemi viták nélkül kerülhetnek megszüntetésre tudományos fórumok által megméretett szakok”.

“Aggályosnak tartjuk, hogy az előterjesztés olyan szak megszüntetését irányozza elő, ami a férfiak és nők közötti társadalmi viszonyokkal és nemi egyenlőtlenségekkel, így a család és a népesedés kérdéseivel, mindezek magyarországi és globális gazdasági és kulturális okaival és következményeivel foglalkozó szakemberek hosszútávú utánpótlását biztosíthatja” – tette hozzá a dékán.

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20180812_Valaszolt_a_dekan_a_genderszak_betiltasara_semmilyen_kritika_nem_jott_szakmai_alapon#rss

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

42 határsértő lapított a török kamionban

A török, MAN típusú kamiont augusztus 21-én 9 óra 15 perckor közösen ellenőrizték a magyar …