2019. március 19., keddMa József napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 276,00 Ft | CHF: 276,00 Ft
2019.03.19. József Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 276,00 Ft | CHF: 276,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Vad migránsozás lett egy koccanásból Szombathelyen – videó

Hirdetés

Vad migránsozás lett egy koccanásból Szombathelyen – videó

Egy magyar képzőművész-informatikust és skót orvos barátját bántalmazták Szombathelyen egy koccanást követően – írja a 444.hu, ahol videó is látható az incidensről.

A lap a 28 éves, szombathelyi származású, külföldön élő magyar férfi, B. elmondása és az esetről készült felvételei alapján azt írja: az autót a skót J. vezette, ő sodorta el a másik kocsi visszapillantóját, amelynek a kerete eltört. 20-25 méteren belül félreálltak, de még ki sem szálltak, amikor már hatan megrohanták őket és kifejezetten agresszívak voltak velük: rasszista megjegyzéseket tettek, migránsnak nevezték és szidalmazták őket, mindkettejüket megrángatták, megütötték.

J. – akinek anyja skót, apja pedig iráni, így valamivel sötétebb a bőrszíne egy átlagos európaiénál – nem beszél magyarul, ezért a dühös helybeliek B.-t vették elő: fojtogatták, pofon vágták, miután kiderült, hogy a barátjánál nincs ott a jogosítványa. Arra is hivatkoztak, hogy kölcsönzött autóban keletkezett kár.

A történteket B. rögzítette, felvételeiből kiderül, hogy végig kulturált hangnemben próbált érvelni, ő is kérte, hogy hívjanak rendőrt a helyszínre. A hatóságot végül a másik társaság értesítette. A rendőrök tíz perc alatt kiértek, addigra a férfi, aki többször is kezet emelt B.-re, eltűnt.

Hirdetés

B. feljelentést tett a történtek után, a rendőrség garázdaság gyanújával kezdett nyomozni. Bár B. szerint gyűlöletbűncselekmény történt, a hatóság ezt nem látta megalapozottnak.

Az autóban, amelynek megsérült a tükre, 10-15 ezer forintos kár keletkezett.

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20180904_vad_migransozas_lett_egy_koccanasbol_szombathelyen#rss

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ég egy társasház tetőszerkezete a XVI kerületben

Kigyulladt egy körülbelül százhúsz négyzetméter alapterületú társasház tetőszerkezete Budapesten a XVI. kerületi Hegyeshalom utcában – …