2019. március 25., hétfőMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ungár Péter: Balról jobboldalinak látszom

Hirdetés

Ungár Péter: Balról jobboldalinak látszom

Az LMP még köhög, lassan csitulnak a konfliktusok, előttük még a frakcióvezető és a női társelnök megválasztása is. Ungár Péter a Népszavának adott interjúban azt mondta, hiába röppentek fel hírek, ő is vezetheti a képviselőcsoportot, Keresztes László Lórántot alkalmasnak tartja erre.

A társelnöki rendszerről azt mondta, nem véletlen, hogy „Schiffer András, Hadházy Ákos és Szél Bernadett egyaránt azért kárhoztatta az LMP-t, mert jelenlegi formájában irányíthatatlan. Mindhármuknak igaza volt. Úgyhogy én az egyelnökös, centralizált működés híve vagyok – gondolom, most is kisebbségben maradok.”

Saját magáról azt mondta, mivel a balliberális konszenzus ellenfele, „balról egyértelműen jobboldalinak látszom. Pedig ha ideálképet kellene nevesítenem, akkor számomra a nemzeti érdekeket kifejezetten szem előtt tartó, a második világháború után kormányzó brit Munkáspárt lenne az.”

Ungár nemrég arról beszélt, igaza van a Fidesznek a migrációs probléma alapvetései kapcsán, most úgy fogalmazott, a problémafelvetése volt helyes. A probléma lényege az, ki dönti el, hogy „ki élhet Magyarországon és erre mennyit áldozunk az említett jóléti állam közpénzeiből. És igen, vállalom: a kerítéssel morálisan egyet lehet érteni, és jobban tenné az ellenzék is, ha ezt tudomásul venné, mert a szavazói is szeretik a határzárat.”

Hirdetés

Hangsúlyozta, nem ért egyet a Fidesz migránspolitikájának minden részletével, de az alapfelvetést helyesnek tartja. „Ha azt gondoljuk, hogy mindenki rasszista gyűlöletkeltő, aki szerint a kerítés jó, és a migrációs politikának nemzeti hatáskörben kell maradnia, nos akkor az ellenzék 3,6 millió polgárról lemond. És nem állunk olyan jól, hogy ezt meg lehessen tenni.” És egyébként is, a média nagy része úgyis azonnal azzal vádolja, ő Schmidt Mária fia, de ezek nem érintik meg. Szerinte azok érvelnek így idézőjelben, akik nem érdekeltek az ellenzéki politika megújításában, mert ha ez megtörténne, elvesztenék maradék befolyásukat is.

A beszélgetés legérdekesebb része az alábbi:

Azt mondja, hogy aki Orbán minden lépését kritizálja, az a Fidesz-ügynöke?

Ha nem is feltétlenül az ügynöke, de a Fidesz politikáját akarva akaratlanul kiszolgálja.

A Magyar Nemzet esetleges korábbi megvásárlásáról azt mondta, azt ő sem gondolta, hogy fenn tudna tartani egy nyomtatott napilapot, de azt elhitte, hogy online tovább tudna működni. „Amikor bejelentettem, hogy megvenném rögtön megjelentek a pletykák és különböző újságcikkek, hogy igazából a Fidesznek akarom megvenni a Magyar Nemzetet. Hála isten, hogy nem vettem meg és így nem került át a Fidesz kezébe. Remélem, az irónia érződik az írott szövegben is.”

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20180904_Ungar_Peter_Balrol_jobboldalinak_latszom#rss

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Még mindig késnek a vonatok Budapest-Debrecen-Záhony vonalon a bozóttűz miatt

 A vasárnapi avartűz miatt lassúbb a vonatközlekedés a záhonyi vonalon – tájékoztatta hétfő reggel a …