2019. április 20., szombatMa Konrád, Tivadar napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.04.20. Konrád, Tivadar Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Újabb fejlemény az Alstom-ügyben: hűtlen kezelés miatt is nyomoznak

Hirdetés

Újabb fejlemény az Alstom-ügyben: hűtlen kezelés miatt is nyomoznak

Hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanújával is nyomozást rendeltek el hétfőn az Alstom-ügyben, közölte a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF). A vizsgálatot az Alstomra vonatkozó rész kivételével áttették a Fővárosi Főügyészségre.

A budapesti 2-es és a 4-es metróvonalakra megrendelt kocsi szállítására kötött szerződések ügyében továbbra is a KNYF nyomoz. Tavaly októberben már több embert gyanúsítottként hallgattak ki. A nyomozás határideje április 3. További részleteket most sem közöltek.

Az ügy tavaly áprilisban indult, amikor kiderült: a brit nyomozó hatóság (SFO) vádirata szerint az Alstom 2006–2007-ben 2,2 milliárd forintnyi kenőpénzt juttatott két cégen keresztül a BKV-nak, hogy az Alstom nyerje a metrókocsitendert. A budapesti vizsgálóbizottságot ezután állították fel.

Hirdetés

A Magyar Idők később arról írt, hogy Medgyessy Péter volt miniszterelnök egyik érdekeltsége pénzt kapott a korrupciós botrányba keveredett Alstom francia járműgyártótól. Két részletben összesen több mint 597 ezer euró – jelenlegi árfolyamon mintegy 180 millió forint – áramlott Medgyessy Péter családi cégéhez 2007-ben és 2008-ban tanácsadói szerződések címén (Medgyessy ekkor már nem volt miniszterelnök, ő 2002 és 2004 között kormányzott).

Medgyessy az Indexnek elismerte, hogy bizniszelt az Alstommal, de szerinte a dologban nincs semmi kivetnivaló, a „a díj a cég árbevétele volt, amely után adózott és kilenc ember több éves munkájának ellenértéke”.

Később kiderült az is, hogy a pénz egy része Medgyessy feleségének bankszámláján landolt.

Forrás: http://index.hu/belfold/2017/01/24/alstom_metro_knyf_nyomozas_legfobb_ugyeszseg_lazar_janos/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A lét nagy kérdése, ezúttal a metróból: állíthatjuk-e azt, hogy meghaltunk?

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2019/04/20/a_let_nagy_kerdese_ezuttal_a_metrobol_allithatjuk-e_azt_hogy_meghaltunk/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …