2018. november 13., keddMa Szilvia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 322,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 284,00 Ft
2018.11.13. Szilvia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 322,00 Ft | USD: 287,00 Ft | CHF: 284,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Újabb fejlemény az Alstom-ügyben: hűtlen kezelés miatt is nyomoznak

Hirdetés

Újabb fejlemény az Alstom-ügyben: hűtlen kezelés miatt is nyomoznak

Hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanújával is nyomozást rendeltek el hétfőn az Alstom-ügyben, közölte a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF). A vizsgálatot az Alstomra vonatkozó rész kivételével áttették a Fővárosi Főügyészségre.

A budapesti 2-es és a 4-es metróvonalakra megrendelt kocsi szállítására kötött szerződések ügyében továbbra is a KNYF nyomoz. Tavaly októberben már több embert gyanúsítottként hallgattak ki. A nyomozás határideje április 3. További részleteket most sem közöltek.

Az ügy tavaly áprilisban indult, amikor kiderült: a brit nyomozó hatóság (SFO) vádirata szerint az Alstom 2006–2007-ben 2,2 milliárd forintnyi kenőpénzt juttatott két cégen keresztül a BKV-nak, hogy az Alstom nyerje a metrókocsitendert. A budapesti vizsgálóbizottságot ezután állították fel.

Hirdetés

A Magyar Idők később arról írt, hogy Medgyessy Péter volt miniszterelnök egyik érdekeltsége pénzt kapott a korrupciós botrányba keveredett Alstom francia járműgyártótól. Két részletben összesen több mint 597 ezer euró – jelenlegi árfolyamon mintegy 180 millió forint – áramlott Medgyessy Péter családi cégéhez 2007-ben és 2008-ban tanácsadói szerződések címén (Medgyessy ekkor már nem volt miniszterelnök, ő 2002 és 2004 között kormányzott).

Medgyessy az Indexnek elismerte, hogy bizniszelt az Alstommal, de szerinte a dologban nincs semmi kivetnivaló, a „a díj a cég árbevétele volt, amely után adózott és kilenc ember több éves munkájának ellenértéke”.

Később kiderült az is, hogy a pénz egy része Medgyessy feleségének bankszámláján landolt.

Forrás: http://index.hu/belfold/2017/01/24/alstom_metro_knyf_nyomozas_legfobb_ugyeszseg_lazar_janos/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Karácsony után egy nappal elkezdik az előválasztást

Karácsony után egy nappal elkezdik az előválasztást

Ha tippelni kellett volna, hogy melyik napon indítja el az ellenzék az előválasztását, nagy tétek …