2020. július 11., szombatMa Amália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.11. Amália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Úgy tűnik, a kormány nem igazán osztja Kövér László gondolatait

Hirdetés

Úgy tűnik, a kormány nem igazán osztja Kövér László gondolatait

Kövér László október végén volt vendége a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek, ahol az előadás fő témája a Fidesz megalakulása volt ugyan, de a fideszes házelnök a választásról, ellenzékről és a jogállamról is kifejtette véleményét. A “fékek és egyensúlyok rendszere hülyeség”, a szuverenitás elleni összeesküvés zajlik a világban, az okostelefon egy tömegpusztító fegyver, tudtuk meg tőle többek között. Tóth Bertalan, az MSZP elnöke kiválasztott hat állítást, amit aztán írásbeli kérdésként küldött el a kormány minisztereinek, hogy megtudja, mennyire osztják ezeket a gondolatokat, írja a 444.hu.

Hirdetés

“Ne oktassanak jogállamról, ott nincs alkotmánybíróság” – mondta Kövér Finnországgal kapcsolatban. Az MSZP elnöke így feltette a kérdést az igazságügyi tárcának, hogy „Jogállamnak minősül-e Finnország az Igazságügyi Minisztérium álláspontja szerint?” Völner Pál államtitkár válaszolt, azt írta, nincs objektív kritériumrendszer a jogállamiság eldöntésére, de Magyarország, mint bármely más európai ország elkötelezett iránta. “Ez alapján a finnek sem kevésbé azok” – teszi hozzá a lap. Völner egyébként azt is írta, hogy

Ha lehetővé tesszük, hogy politikusok értékelhessék a jogállamiság minőségét, akkor azoknak a döntéseknek politikai színezete lesz, amely nyilvánvalóan elfogadhatatlan. A jogállamisági eszközök csak akkor szolgálják közös céljainkat, ha a tagállamok között megerősítik az értékközösséget, nem pedig éket vernek közéjük.

“A fékek és egyensúlyok rendszere, én nem tudom, önök mit tanulnak, de az egy hülyeség, azt felejtsék el, annak semmi köze se jogállamhoz, se demokráciához (…) az a baj, hogy egyesek komolyan veszik, hogy fékezni kell a demokratikus akaratkinyilvánítás eredményeképpen létrejött kormányt. És úgy gondolják, hogy az a demokrácia, ha a küllők közé állandóan bedugják a botot” – mondta Kövér az egyetemen. Tóth ezért az igazságügyi tárcának azt a kérdést tette fel:

Egyetért-e azzal, hogy a „fékek és egyensúlyok rendszere” egy olyan hülyeség, ami csak fékezni igyekszik a demokratikus akaratkinyilvánítás eredményeképpen létrejött kormányt?

A miniszter nevében itt is Völner Pál adta a választ, és bár felismerve Kövér szavait megjegyezte, hogy nem véleményezi az IM a házelnök szavait, a hivatalos álláspont mégis az, hogy:

“Az Igazságügyi Minisztérium feladatkörébe tartozó minden esetben figyelemmel van az Alaptörvény C) cikk (1) bekezdésében rögzített alkotmányos alapelvre, amely alapján a magyar állam működése a hatalom megosztásának elvén alapszik. Az Alaptörvényhez fűzött indokolás szerint ez az elv egyszerre jelenti a korlátlan hatalom kizártságát, a hatalmi ágak elválasztását, egyensúlyát és együttműködési kötelezettségét.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2019/11/14/ugy_tunik_a_kormany_nem_igazan_osztja_kover_laszlo_gondolatait/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az egyik baloldali propagandalap újságírójának a férje Hadházy Ákos alapítványának kurátora

A HírTV kiderítette, hogy a baloldali propagandalap, a 24 egyik újságírójának, Kovács-Angel Mariannának a férje …