2019. június 27., csütörtökMa László napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
2019.06.27. László Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Törölni kellett az év első újszülöttjét köszöntő polgármesteri posztot

Hirdetés

Törölni kellett az év első újszülöttjét köszöntő polgármesteri posztot

Nagy vihart kavart szerdán egy Csongrád megyei polgármester amúgy teljesen ártalmatlan facebookos bejegyzése. B. polgármester büszkén jelentette be a város kórházában az idei első újszülöttet, a képhez maga is odaállt az anyuka, az apuka és a baba mellé. A kisgyerekről és az anyukáról több kép is készült, majd annak rendje és módja szerint a fotókat kiposztolták a polgármester Facebookjára azzal a szöveggel, hogy 

Ma köszöntöttem 2019 első [a város neve] újszülöttjét és [a baba neve] szüleit. Az év első babája január 6-án született, édesanyjának [a nő neve] ő a harmadik gyermeke.

babaa.png

Ideális likegyűjtő poszt, az év első babája egy normális társadalomban csak pozitív reakciókra számíthat, és így történt ez most is. A képek alá sorban érkeztek a szívecskés és tetszikelős jelzések, a gratulációkat és jó egészséget kívánó kommentek. Egy darabig.

Hirdetés

Aztán valaki egy kommentbe belinkelt egy korábbi újságcikket, amiből kiderült, hogy a nőt korábban gyermekbántalmazás miatt elítélte a szegedi bíróság. A Nevelőanyja hipót öntött a fejére, de jóra fordult a sorsa című cikk egy gyomorforgató esetről számol be. A nő az új párjának az előző kapcsolatából származó gyermekét bántalmazta és kínozta.

A bírósági tudósításból kiderült, hogy a kisgyerek sorsa akkor vett fordulatot, amikor a szülei elváltak, az édesanyja messzire költözött, ezért a gyereket a nagymamája és a dédnagymamája nevelte, miközben az apja nem foglalkozott vele. A férfi aztán új párra lelt, az említett nővel, akinek volt már két gyereke, összeköltöztek, ezután a kislányra szörnyűséges időszak köszöntött.

A bírósági ítélet szerint a kislányon folyamatosak voltak a kék-zöld foltok, karmolások, de az akkor még csak hét éves lány a valódi okokat 11 éves koráig eltitkolta. Akkor már megint a nagyszülőknél lakott, és nem bírta tovább magában tartani a szörnyűségeket: “elmesélte, hogyan szidalmazta és bántalmazta a nevelőanyja. Elmondta, teljes erőből orrba rúgta, és eltört az orra, két törölköző lett tiszta vér. (…) A védőnő elmondta, hogy többször hipóval öntötték le a kislány fejét a tetű ellen, ami miatt csomókban hullott a haja, és olyan volt a fejbőre, mint egy bogár kitinpáncélja.(…) úgy érezte, kétszer hajmosás közben akarta a lavórba fojtani a nevelőanyja, aki a nyakánál fogva is felemelte és a falhoz nyomta, és olyan is előfordult, hogy kirúgta alóla a széket, amikor evett. Olyan is volt, hogy a nevelőanya a nagyobbik gyermekét uszította rá a kislányra” – olvasható a Délmagyar.hu két évvel ezelőtti bírósági tudósításában.

A nőt első fokon kiskorú veszélyeztetése és testi sértés bűntette miatt bűnösnek találta a bíróság, majd a fellebbezése után a Szegedi Törvényszék 2017 januárjában másodfokon helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét. A nő így két év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést kapott, tehát a büntetés még mindig hatályban van.

Csütörtökre a polgármester Facebookjáról eltűnt a cikk elején említett köszöntés és a fotósorozat. Szerencsétlen ügy, ezért megkérdeztem a polgármestert, hogy mi történt. A városvezető azt mondta, nem tudtak a nő előéletéről, ezért a kommentben elhelyezett hír őket is nagyon meglepte.

A városban hagyomány, hogy minden évben az első újszülöttet köszöntik, most is így történt. Viszont az anyuka két éve még nem lakott a városban, ezért az önkormányzatnál nem is volt semmilyen előélete, így nem került elő vele kapcsolatban semmilyen probléma, amikor a köszöntés előtt megnézték, hogy ki az anya. De azt is hozzátette, hogy ha tudják, ki az anya, a gyereket akkor is felköszöntik.

A polgármester azt mondta, hogy elnézést kér minden érintettől, ha hibáztak, de nem volt szándékukban a családot megbántani. Mint mondta, ez nem egy kitüntetés, amelynél arról döntenek, hogy kit ünnepeljenek, hanem egy állapot.

A gyermek itt született a városban, tehát öt napja a város lakója, akinek jár a köszöntés.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2019/01/10/elso_ujszulott_polgarmester_torolte_facebook/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Puzsér szerint Karácsony hazudott, hazudik és hazudni fog

Páros lábbal szállt bele Puzsér Róbert az ellenzéki roncsderbit megnyerő Karácsony Gergelybe Facebook-oldalán. A szintén …