2019. augusztus 26., hétfőMa Izsó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
2019.08.26. Izsó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Többszöri nekifutásra egy helyben cigányoztak egy kicsit

Hirdetés

Többszöri nekifutásra egy helyben cigányoztak egy kicsit

Többszöri nekifutásra végül egy nem vonulós, hanem egy helyben állós demonstrációt harcoltak ki a rendőrségnél Törökszentmiklósra, hogy a cigánybűnözést hangoztatva felidézhessék a régi, klasszikus jobbikos-gárdás tüntetéseket Toroczkai Lászlóék. A tüntetésről szerda délelőttre videónk is lesz.

A Mi Hazánk azért hirdetett vonulást Törökszentmiklósra, mert elterjedt egy videó az interneten, amin az látszik, hogy egy 22 éves férfi megver két másik embert a törökszentmiklósi dohányboltban. Feltételezhetően drog hatása alatt állt a férfi, akit pár óra alatt elfogtak, és kiderült róla, hogy korábban is bántalmazott embereket.

Toroczkai László aztán cigányterrort emlegetve vonulást hirdetett, amit elsőre betiltott a rendőrség, azzal az indoklással, hogy joggal feltételezhető róla, hogy félelemkeltésre, a közösség egyes tagjai elleni erőszakra történő burkolt felhívás. Végül addig módosították a beadványukat, hogy egy statikus demonstrációra már rábólintott a rendőrség. 

Hirdetés

Miután a törökszentmiklósi rendőrkapitányság eljárást indított ellene gyülekezési joggal való visszaélés miatt, Toroczkai múlt pénteken önként  lemondott mentelmi jogáról , amely az európai parlamenti (EP) választási kampányban listavezetőként megillette.

Tiltakoznak a Mi Hazánk vonulása miatt

Az elmúlt pár napban már több mint ötezren írták alá az a Hang kormánynak címzett nyílt levelét, amely azt kéri Orbán Viktortól és minisztereitől: akadályozzák meg, hogy félkatonai szervezetek masírozhassanak magyarországi településeken. 

A szélsőjobbos masírozások megfélemlítik, veszélyeztetik az ártatlan lakosságot, köztük gyermekes családokat. A korábban Magyar Gárda néven ismert félkatonai szervezetet már jogerősen betiltották. Szeretnénk, ha minden hasonló próbálkozást csírájában fojtanának el a hatóságok. Úgy gondoljuk, hogy mivel a keresztény kultúrában és a magyar jogrendben nem létezik a kollektív bűnösség elve, így természetesen nem létezik “cigánybűnözés” és “cigányterror” sem. Egyéni bűncselekményekről lehet csak szó, amelyekért nem szabad kollektíven megbélyegezni honfitársaink százezreit

– szólt a levél, amelyhez másfél tucatnyi szervezet, köztük a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat csatlakozott. 

A szervezet emlékeztettek arra, Magyarországon a jellemzően szegény romák lakta területeken való “vonulás” nagyon rossz emlékeket idéz, hiszen tíz évvel ezelőtt éppen ilyen erődemonstrációk készítették elő a terepet a romákkal szembeni sorozatgyilkosságnak. Most újra ártatlan embereket, köztük gyerekeket fenyegetnek szélsőségesek pusztán származásuk miatt, fogalmaztak.

Az este hétre meghirdetett Mi Hazánk Mozgalom-demonstrációra mások is a településre vonultak, szinte a komplett ellenzék, illetve romaszervezetek is. A Jobbik hivatalosan nem volt ott, de a polgármestert jobbikos támogatással választották meg, így kicsit ez a párt is képviseltette magát Törökszentmiklóson. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2019/05/22/torokszentmiklos_vonulas_mi_hazank_mozgalom/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lakástűz Kőbányán: három kisgyereket kellett kimenteni, egyikük még mindig kórházban van

Támogatóinknak köszönhetően vasi és zalai anyagaink készítéséhez 5038 km-t autóztunk. Támogass te is! Két testvérét …