2019. március 25., hétfőMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Tarlós két új hidat ígér a következő ciklusra

Hirdetés

Tarlós két új hidat ígér a következő ciklusra

Még messze a főpolgármester-választás, de Tarlós István elkezdte az ígérgetést a következő ciklusra. Két új hídról, villamosvonalakról, metróról, HÉV-ekről beszélt a hvg.hu-nak adott interjújában.

Részleteket fedett fel Tarlós István arról az Orbán Viktor miniszterelnökkel egyeztetett projektlistáról, amivel neki kíván vágni a jövő évi főpolgármester-választásnak. Eszerint

lesz Galvani és Aquincumi híd, felújítjuk a Lánchidat és környezetét, a rakpartokat, következik a Népliget megújítása, a Nyugati tér átalakítása.

Forrás: Főpolgármesteri Hivatal

Hirdetés

Forrás: Főpolgármesteri Hivatal

Sőt:

s akkor még ott van a hármas metró, a HÉV-felújítás, új villamosvonal épül a Bajcsy-Zsilinszky úton, illetve a Kopaszi-gáthoz, készül a metró meghosszabbítása Káposztásmegyerre.

Emellett visszakerülhetnek a városhoz a Fővárosi Csatornázási Művek kisebbségi részvényei, az FKF pedig havonta megkapja a szemétdíjat az állami közműholdingtól, így nem akadozhat a szolgáltatás. Megállapodtak a miniszterelnökkel a teljes budapesti árvízvédelem felülvizsgálatában, megtervezésében, felújításában is.

Ez nem kevés, de a főpolgármester megjegyezte, hogy még csak nem is a teljes körű projektlistát adták közre. A felsorolt fejlesztések közül nagyon sok megvalósul a következő ciklusban, sőt a többi is folyamatban lesz, mondta Tarlós.

De nézzük csak, mit ígért Tarlós a mostani ciklus elején:

Sajnos ebből nem lett semmi.

  • Aztán az 1-es villamos meghosszabbítását északon a Külső-Bécsi úton, délen az Etele térig.

Az északi részt végül dobták, a déli még mindig nem készült el. A déli meghosszabbítás már Tarlós 2010-es programjában is szerepelt.

Semmi. Pedig ez szerepelt már a 2010-es programban is.

  • A most megígért kiskörúti villamos is régi ígéret, már 2010-ben szintén szerepelt a programban.
  • A 3-as metró felújítása és a Lánchíd felújítása a mostani ciklus két legfontosabb közlekedési beruházása lett volna.

Ebből a 3-as metró első harmadánál tartunk, a másik két szakasz rekonstrukciójának ideje még homályos. A Lánchíd felújítását nem kezdték el, mert nem volt elég pénz arra, hogy együtt csinálják meg a Váralagúttal. Most külön ígéret van arra, hogy mégis lesz rá pénz, de a munka megkezdésének ideje még messze van.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Forrás:
https://index.hu/belfold/2018/12/07/tarlos_ket_uj_hidat_iger_a_kovetkezo_ciklusra/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bozóttüzek miatt leállították a vonatközlekedést Cegléd és Szolnok között

Bozóttüzek miatt leállították a vonatközlekedést Cegléd és Szolnok között

Több helyen lángra kapott az avar és a bozót Cegléd és Szolnok vasútállomás között vasárnap …