2018. december 17., hétfőMa Lázár napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
2018.12.17. Lázár Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Tankönyvkiadók perelik a magyar államot

Hirdetés

Tankönyvkiadók perelik a magyar államot

Öt magánkézben lévő tankönyvkiadó pert indított a magyar állam ellen, mert hiába szerették volna meghosszabbítani tankönyveik engedélyét további öt évre, ezt az eljárás lefolytatása nélkül visszautasították. A négy nagyobb és egy kisebb kiadó is jelentős összegeket fizetett ki annak érdekében, hogy az iskolák az ő könyveik közül is válogathassanak, míg az ugyanolyan paraméterű állami kiadók engedélyét gond nélkül meghosszabbították.

Romankovics András, a Tankönyvesek Országos Egyesületének elnöke az Átlátszónak azt mondta: a per tulajdonképpen az oktatás szabadságáról szól. Ha ezek a kiadók elbuknak, jövőre már csak az állami egyentankönyvekből tanulhatnak a diákok az országban. Romankovics nem tudja, van-e egyáltalán esélyük a magánkiadóknak.

Sporthasonlattal élve, ha felmegyünk a pályára, nulláról kezdődik a mértkőzés, és nem tudom hogy mi vagyunk-e ennek a meccsnek az esélyesei, mert az állam gépezetének nagy ereje van

– mondta. A négy kiadó összesen 21 tankönyvre adott be hosszabbítási kérelmet, így a bíróság 21 tárgyalást tűzött ki az ügyben – az első szeptember 5-én lesz a Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon. Bonyolítja a dolgot hogy nem egy, hanem hat vagy hét bíró tárgyalja majd az ügyeket, tehát nem biztos, hogy ugyanolyan következtetésekre jutnak.

Hirdetés

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20180903_Tankonyvkiadok_perelik_a_magyar_allamot#rss

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Videóval tiltakoznak az élő állat ajándékozása ellen

Az ajándékba megvásárolt élő állatok az ünnepek után sok esetben unott teherként az utcára kerülnek, …