2019. október 20., vasárnapMa Vendel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
2019.10.20. Vendel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Szarok én bele, hogy ott van a nevem kint

Hirdetés

Szarok én bele, hogy ott van a nevem kint

A street workout pályáknak, kültéri tornapályának és fitneszparkoknak nagy divatja van az utóbbi időben, rengeteg helyen épült ki ilyen, már 2016-ban térképre tettük a budapestieket ebben a cikkünkben. Jellemzőjük, hogy az emberek örülnek neki, hamar használatba is veszik azokat. Idén azonban egy aszódi pálya miatt valóságos háború alakult ki a polgármester és a pálya közvetlen közelében lakó család között.

Hirdetés

A Pest megye határán fekvő hatezres városban 2016-ban állami pénzre pályáztak (Sportpark Program), hogy a településen megépülhessen a második nyilvános kondipark is, a pályázatot megnyerték, a park megépült. Ám a helyszín több szempontból lett problémás: nem csak azért, mert egy veszélyes kanyarban épült fel, közvetlenül a forgalmas út mellett, hanem mert a hivatalosan még át nem adott parkot azonnal belakó fiatalok, és az általuk hallgatott hangos zene olyan szinten zavarja az attól 5 méterre élő családot, hogy minden fórumon megtámadták a beruházást, a céljuk, hogy a szabadidős fitneszparkot máshová telepítse a város.

A konfliktus végül kiabálóssá, ügyvéddel, perrel fenyegetőssé, névtelen leveles, molinón üzengetőssé fajult.

A templommal és az 1848-as emlékművel szembeni telek, ami két helyrajzi számmal rendelkezik, egy éles kanyar belső oldalán van, pont a kanyarban. Szerencsétlen kanyar ez, a helyiek szerint van rá példa, hogy ha két kamion pont ott találkozik, az egyiknek vissza kell tolatnia. Az út egyik oldaláról a másikra pedig nem nagyon lehet szabályosan átmenni a kanyar környékén, zebra felfestésére nincs lehetőség. Így mindennapos látvány, ahogy felnőttek, gyerekek, szülők babakocsit tolva kiállnak a kanyar egy pontján, körbenéznek és elindulnak a másik oldalra.

902A1247

Fotó: Ajpek Orsi / Index

Korábban egy rossz korlát volt a kanyar belső oldalán, ezt néhány napja újították fel. Ez egyrészt okos döntés, hiszen balesetveszélyes volt, hogy a közepén található résből, épp a kanyar kellős közepén mentek át az emberek a túloldalra, de másrészt az ott lakók arra hívták fel a figyelmet, hogy a közepéből legalább teljesen belátható volt a kanyar. Most a korlát elején mennek ki az útra, ahonnan azonban nem látható be az egész.

A kanyar veszélyes, már 2010-ben döntés született a közgyűlésben arról, hogy azzal kezdeni kell valamit, az utat ki kell szélesíteni, így többek között ezért, az önkormányzat tulajdonában álló telket a kanyar közepén nem adják el. Itt épült meg viszont most a fitneszpark.

A park műszaki átadása még nem történt meg, ám a helyi fiatalok azonnal elkezdték használni. A közvetlenül a park mögött élő család szerint azonban sem a park használatának “hivatalos” nyitva tartását nem tartják be, sem azt, hogy ne hangoskodjanak túlságosan: olyan hangosan hallgatják elmondásuk szerint a zenét sokszor késő este is, hogy nem lehet meglenni a lakásban. 

<img id="kep_szerkfoto_image_28593289" src="https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/2859/28593/285935/28593531_c37d2c4cdee47dd7066fc945d21ea587_wm.jpg" alt="902A1281" data-image_width="727" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2019/07/11/aszod_street_workout_polgarmester_molino_per/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kiment a rendőrség egy rablóért, ha már ott voltak, elvitték a lakótársát is

A független újságírás azt jelenti, hogy szabad világban élünk. Támogass te is! Egy ismeretlen férfi …