2019. március 22., péntekMa Beáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 277,00 Ft
2019.03.22. Beáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 277,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Szabotálja tárgyalását Orbán szegényügyi megbízottjának volt titkára

Hirdetés

Szabotálja tárgyalását Orbán szegényügyi megbízottjának volt titkára

Kedden tárgyalták volna Orbán Viktor szegényügyi megbízottja, Hegedűs Zsuzsa volt tikárának ügyét a Fővárosi Törvényszéken. Bogdán László azonban nem jelent meg, a tárgyalás előtt egy nappal jelezte távolmaradást, és egy orvosi igazolást is csatolt az erről szóló dokumentumhoz – írja az Index. Bogdánt közokirat-hamisítás, hivatali visszaélés, valamint nagyobb kárt okozó, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja az ügyészség.

Az első kitűzött tárgyalási nap óta több mint másfél év telt el, azóta 11-szer jelöltek ki tárgyalási napot, de ezek közül csak kettőt tudtak megtartani, mert a vádlott különböző indokok miatt távol maradt. Keddre már tanúkat sem rendelt be a bíró, mivel Bogdán jelezte, hogy vallomást tenne, így a tárgyalás úgy volt meghirdetve, hogy utána valószínűleg már az ítélethirdetés következik.

A bíró jelezte Bogdán ügyvédjének, hogy mivel a férfi az idézéseket sem veszi át, rendőröket fog kiküldeni, hogy megnézzék, egyáltalán a megadott címen lakik-e.

Bogdán László 2010 és 2014 között Hegedűs jobbkeze volt, titulusa attól függően változott, hogy a szegényügyi megbízott éppen hogyan hivatkozott rá. Az ügyészség 2016 végén emelt ellene vádat több dolog miatt is:

Hirdetés

  • a Miniszterelnökségen többször is jogosulatlanul igényelt szolgálati autót sofőrrel együtt, több esetben is azért, hogy Rózsafa településre vitesse magát, ahol 2014-ben indult a polgármesteri székért
  • a polgármester-választás előtt hivatalos eljárás címén kikérte Rózsafa demográfiai és munkanélküliségi adatait, miközben az adatokhoz ingyen hozzájuthatott volna magánszemélyként is.
  • volt, hogy Hegedűs lakásához vitette magát a szolgálati autóval azért, hogy megsétáltassa a nő kutyáját
  • 2014-ben jogosulatlanul igényelt diplomata útlevelet,
  • és olyan is előfordult, hogy hivatali eljárást színlelve, térítésmentesen kért ki járási földhivataloktól tulajdoni lapokat, amikre a vádirat szerint azért volt szüksége, mert személyi titkári befolyását felhasználva indult és nyert a Nemzeti Földalap pályázatain.

A bíró Bogdán következő tárgyalást december 6-ára, reggel 9-re tűzte ki.

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20180904_Szabotalja_targyalasat_Orban_szegenyugyi_megbizottjanak_volt_titkara#rss

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

BRFK: 10 százalékkal csökkent a bűnözés Budapesten tavaly

Mintegy tíz százalékkal csökkent a fővárosi regisztrált bűncselekmények száma 2018-ban az előző évhez képest – derült …