2019. március 19., keddMa József napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 276,00 Ft | CHF: 276,00 Ft
2019.03.19. József Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 276,00 Ft | CHF: 276,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Szabotálja perét az Orbán megbízottjának kutyáját szolgálati Audival sétáltató titkár

Hirdetés

Szabotálja perét az Orbán megbízottjának kutyáját szolgálati Audival sétáltató titkár

Ma tárgyalták a fővárosi törvényszéken Bogdán László, Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott volt munkatársának, személyi titkárának ügyét. Bogdánt közokirat-hamisítás, hivatali visszaélés, valamint nagyobb kárt okozó, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja az ügyészség.

Vagyis, csak tárgyalták volna, ha nem az történik, hogy a vádlott az utolsó pillanatban, a tárgyalás előtti nap délutánján menti ki magát egy orvosi igazolás csatolásával. Az első kitűzött tárgyalási nap óta több mint másfél év telt el, és a maival együtt összesen 11-szer jelöltek ki tárgyalási napot, de csak kétszer tudták megtartani a tárgyalást. A sok halasztás miatt Hegedűs Zsuzsát, Bogdán felettesét sem tudták még meghallgatni.

A mai tárgyalási napon ráadásul éppen azért nem rendelt be a bíróság, mivel legutóbb – a nyári szünet előtt – a vádlott azt jelezte (nem személyesen), hogy vallomást tenne. Hát nem tett. A bíró jelezte a vádlott védőügyvédjének, hogy mivel Bogdán az idézéseket sem veszi át, rendőröket fognak kiküldeni, hogy megnézzék, a megadott lakcímen lakik-e egyáltalán.

Hirdetés

Az ügy előzménye, hogy 2014 végén, éppen azon a napon, hogy a Magyar Narancs hosszabb cikkben számolt be Orbán szegényügyi tanácsadójának, Hegedűs Zsuzsának alapítványáról (Minden gyerek lakjon jól alapítvány), menesztették Hegedűs személyi titkárát, mindenesét. A cikk egyébként az alapítvány zavaros elszámolásáról írt – ami 2018-ban sem nagyon volt másképp. Bogdán menesztése azonban nem ezzel függött össze, mondta akkor Hegedűs és Bogdán is, és tény, hogy a Bogdán elleni vádpontok az alapítványt nem érintik.

Bogdán 2010 és 2014 között Hegedűs jobbkeze volt, az alapítvány munkájában is aktívan vett részt. “Vallomása szerint titulusa attól függően változott, miként hivatkozott rá volt főnök asszonya: személyi titkárként, munkatársként vagy épp protokollfőnökként” – írta a Magyar Narancs. Bogdán a Parlament miniszterelnökségi szárnyából dolgozott.

Bogdán ellen végül 2016-ban emelt vádat az ügyészség a következők miatt:

A Miniszterelnökségen jelentős kárt okozva jogosulatlanul igényelt szolgálati autót sofőröstül. A vádirat 32 ilyen alkalmat tartalmaz, ebből többszöri alkalom volt, hogy Rózsafa településre vitette magát és alkalmanként a kampányeszközeit, hiszen időközben, 2014-ben a Fidesz-KDNP támogatásával ezen a településen indult polgármesternek, és nyert is. (Később a képviselőtestület feloszlatása utáni időközin újraindult, miközben már folyt ellene az eljárás, de akkor már nem nyert)

De többször vitette magát Hegedűs lakásához, volt, hogy Hegedűs kutyáját vitte sétálni szolgálati autóval. A fuvarokról, illetve céljukról a sofőrök vallomásai alapján lehet tudni. Ezekről az utakról felettesének is tudnia kellett, bár volt, hogy a szolgálati autó igénylőlapját igénylő felettes aláírása nélkül adta le.

A többi vádpont kisebb súlyú: Bogdán 2014-ben jogosulatlanul igényelt diplomata útlevelet, de volt, hogy hivatali eljárást színlelve, térítésmentesen kért ki járási földhivataloktól tulajdoni lapokat, amikre a vádirat szerint azért volt szüksége, mert személyi titkári befolyását felhasználva indult és nyert a Nemzeti Földalap pályázatain. Itt állami földek haszonbérleti jogait nyerte el 20 évre.

És a legkisebb és legszebb: a rózsafai polgármester-választás előtt hivatalos eljárást színlelve kikérte Rózsafa demográfiai és munkanélküliségi adatait, miközben az adatokhoz ingyen hozzájuthatott volna magánszemélyként is.

Bogdán a Magyar Nemzet tavalyi cikke szerint pánikbetegséggel is indokolta, hogy nem jelenik meg a tárgyaláson, de az orvosszakértők megállapították, hogy ez nem kizáró ok. A bíró a következő tárgyalást december 6-ára, reggel 9-re tűzte ki.

Forrás: https://index.hu/belfold/2018/09/04/bogdan_laszlo_hegedus_zsuzsa_targyalas_hivatali_visszaeles_kozokirat-hamisitas/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ég egy társasház tetőszerkezete a XVI kerületben

Kigyulladt egy körülbelül százhúsz négyzetméter alapterületú társasház tetőszerkezete Budapesten a XVI. kerületi Hegyeshalom utcában – …