2019. május 26., vasárnapMa Fülöp napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.05.26. Fülöp Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Sofőrhiány az FKF-nél, csúszik a hulladékszállítás

Hirdetés

Sofőrhiány az FKF-nél, csúszik a hulladékszállítás

Olvasónk beszámolója szerint, a napokban volt a kerületben lomtalanítás, rendesen meghirdették, azt is, mikor kell kitenni a hulladékot és hogy mikor viszik el, ehhez képest nem vitték el, 

a kerület tiszta szemét, a lomisok és a szél miatt elképesztő állapotok vannak a kerületben.

Hozzátette, hogy a Határ út erdős része tele van szeméttel, az Alacska lakótelep förtelmes és a Szentimre kertváros is. A helyi lakókúgy hallották korábban a szemetesektől, hogy az FKF-nél elfogytak a sofőrök, mert a metrópótló buszok elszívták az embereket.

Forrás: 18. kerület Facebook-csoport

Hirdetés

Forrás: 18. kerület Facebook-csoport

Megkerestük az FKF Zrt-t, hogy miért késik a szemétszállítás a XVIII. kerületben. A társaság válasza szerint a tervezett, ütemezett programhoz képest egy nap csúszásban vannak, de a lemaradást folyamatosan pótolják. Problémát a nagy mennyiségű illegális szemétlerakások jelentik a létszámhiányból fakadó korlátozott kapacitások, tették hozzá.

Az FKF-nél ugyanúgy munkaerőhiány van, mint például a BKV-nál, ahol folyamatosan toborozzák a buszvezetőket a metrópótlás miatt. A szemetes cégnél nemcsak sofőrökből van kevés, minden munkakörben munkaerőhiány van.

Információink szerint karácsonykor kritikussá is válhat a helyzet, mert az év utolsó hetében hagyományosan sok a hiányzás a cégnél a szabadságolások, betegségek miatt.

Forrás: http://index.hu/belfold/budapest/2017/11/17/soforhiany_az_fkf-nel_csuszik_a_hulladekszallitas/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 17 százalék fölött a részvétel

17 százalék fölött a részvétel

A választásra jogosultak 17,16 százaléka adta le a szavazatát vasárnap délelőtt 11 óráig a Nemzeti …