2018. december 19., szerdaMa Viola napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
2018.12.19. Viola Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Senkinek nem kellettek, a BKV megvette a leselejtezett csuklós buszokat

Hirdetés

Senkinek nem kellettek, a BKV megvette a leselejtezett csuklós buszokat

Újabb leselejtezett buszokat vásárolt Budapestre a BKV, ami híres arról, hogy Európa leselejtezett járműveit nagy vehemenciával vásárolja fel, írja az Omnibusz alapján a 444.hu.

A nyolc darab csuklós Mercedes Citaro most Kelet-Európából, a horvátországi Rijekából érkezett fővárosunkba. A horvátok még 2008-ban vették meg a szóban forgó buszokat, aztán alig négy év múlva, 2012-ben már le is selejtezték őket, mert állandóan meghibásodtak.

A horvát BKV (Autotrolej) egyébként négy éven át pereskedett a beszállítóval (Euroline) és a gyártót (Mercedes-Benz) képviselő  német EvoBus-szal, hogy a garanciát érvényesíteni tudja. Végül peren kívül egyeztek meg, a horvátok kaptak új buszokat féláron, a rossz buszokat pedig a németek Manheimbe vitték.

Hirdetés

Ebből a tízből most nyolcat vett Debrecen. Addigra már 400 ezer kilométer volt bennük. Aztán végül a debrecenieknek sem kellett, így került most Budapestre, darabjáért 57,5 millió forintért, tehát összesen 462 millióért.

Ehhez persze még hozzájön az átfestés, a műszaki átnézés és rendberakás összege.

Pedig Budapest korábban 150 darab csuklós buszt akart vásárolni jó áron, de a kormányzat ezt lefújta, a nemzeti buszgyártás úgyis beindul címen. Ez azóta sem történt meg.

Forrás: https://index.hu/belfold/budapest/2018/09/04/ujra_leselejtezett_buszokat_vasarolt_budapest_bkv/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Így zajlanak a tüntetések országszerte

Szombathelyen több mint ezren vettek részt a város Fő terén, a Városháza előtt tartott demonstráción …