2019. április 23., keddMa Béla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.04.23. Béla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ritkítják a buszjáratokat Pécsen

Hirdetés

Ritkítják a buszjáratokat Pécsen

Ritkítják Pécsen a helyi busztársaság, a Tüke Busz járatait: a Városfejlesztési és Kommunális bizottság által elfogadott előterjesztés alapján tizedével csökkentenék a buszok által megtett kilométerszámot, ezzel pedig 300 millió forintot spórolnának meg – írja a Zoom.hu.

Az indoklás szerint a buszok jelentős része bizonyos időközönként gyakorlatilag üresen közlekedik, ezért kell ritkítani a járatokat az érintett területeken. A lap cikke szerint ugyanakkor a ritkításra valójában nem ezért van szükség, hanem azért, mert az eladósodott pécsi önkormányzat pénzügyeit ellenőrző Magyar Államkincstár várja el a megszorításokat.

Hirdetés

Kővári János, az Összefogás Pécsért képviselője, a bizottság tagja azt mondta, bár az előterjesztésben erről nem lehetett olvasni, de az Államkincstár valójában kevesli a 300 milliós tervet: egymilliárd forinttal vágták volna meg a busztársaság költségvetését, és csak második nekifutásra mentek bele a 10 százalékos csökkentésbe.

Hofekker Ferenc, a Tüke Busznál működő Független Demokratikus Szakszervezet elnöke a Zoom.hu-nak azt mondta, minden közösségi közlekedés állami támogatásból tartja fenn magát, viszont a helyi tömegközlekedéseknél ezt az adott településnek kellene biztosítani. Pécs ugyanakkor most nehéz pénzügyi helyzetben van, ezért ezen is próbálnak spórolni, de ez vakvágány.

Ráadásul nem ez az első tömegközlekedést érintő változtatás mostanában, ami a pécsieket kiakasztja, ugyanis augusztus 1-től a buszjegy árát elővételben 350 forintra emelték, amivel utolérték a budapesti árszínvonalat, miközben a sofőrnél kapható 500 forintos jegy ára országos rekordnak számít.

Forrás: https://index.hu/belfold/2018/08/20/ritkitjak_a_buszjaratokat_pecsen/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hatalmas lángokkal égett egy cukrászda Leányfalun

Hatalmas lángokkal égett egy cukrászda Leányfalun

Kigyulladt és leégett az egész tetőszerkezete egy cukrászdának Leányfalun, a Móricz Zsigmond úton, a Petőfi …