2020. augusztus 13., csütörtökMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2020.08.13. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ritkán zárják el az állatkínzókat

Ritkán zárják el az állatkínzókat

  • Augusztus 5-ének reggelén egy 68 éves balotaszállási nő különös kegyetlenséggel ölte meg a kutyáját. Egy bálamadzaggal a kocsija hátsó lökhárítójához kötötte az állatot, majd elindult az 5413-as számú úton. Az állat egy darabig képes volt szaladni a kocsi után, de aztán nem bírta tartani a sebességet és elesett, mivel a nő tovább húzta az autóval, mire a rendőrök a lakossági bejelentés nyomán kiérkeztek a nő házához, az eb elpusztult. 
  • Július 17-én Siófokon egy férfi egy vascsővel agyonvert egy kétéves kiskutyát, akinek a gazdájára is rátámadt. A támadó egy olyan apartman tulajdonosa volt, amit kutyabarát szállásként hirdettek, az elpusztult állat gazdái éppen ezért választották ezt a helyszínt a nyaraláshoz.
  • Júliusban Dencsházán egy nő krumplival, kenyérrel, hússal és alkohollal fizetett egy helybélinek azért, hogy agyon verje Léna nevű kutyáját. A kutya-bérgyilkos baltával agyonverte az ebet az ólban, elásta az udvaron, majd véres ruhában bement a kocsmába inni.
  • Júliusban emeltek vádat egy 72 éves tarnaörsi férfi ellen, aki fejszével leütötte a saját kutyáját, majd kötelet csomózott rá és a közeli lakatlan telekre húzta, ahol ismerőseivel halálra verte az állatot. A nyugdíjas ezután hasonló módszerrel végzett egy másik kutyájával is.
  • Júniusban egy olvasónk egy pócsmegyeri lovastanyáról küldött fotókat, ahol egy erőtlen ló haldoklott a bokrok tövében, bordái szinte átszúrták a bőrét, társa annyira rossz állapotban volt, hogy nem tudott megállni a lábán, ezért testénél felkötve kis híján élve rohadt. A lótanya gazdáját később bilincsben vitték el a rendőrök, majd állatkínzás miatt indult ellene nyomozás.
  • Június 12-én egy 28 éves nő kockakővel verte szét a Fővárosi Állat- és Növénykert egyik görög teknősét. Az állatkert azt írta közleményében, az állatnak óriási fájdalmai lehettek, mert a testét borító páncél a hasi és a háti oldalon is ujjnyi-kétujjnyi szélességben teljesen kettéhasadt és szétnyílt, és a belső szervei is súlyosan sérültek – haldoklott, ezért el kellett altatniuk. Utólag a helyszíni kamerák felvételei alapján rekonstruálva az történhetett, hogy a nő a kerítésen áthajolva kivette az állatot a kifutóból, de az alighanem a kezébe piszkíthatott, ezért az elkövető keresett egy nagy követ és ütlegelni kezdte az állatot.

2019-ben tehát brutális nyara volt jó pár állatnak, és a közvéleményt is igencsak megrázták az esetek, a Facebookon az állatkínzók halálát követelik a kommentelők és augusztus 12-ig több mint 170 ezren írták alá azt petíciót, amelyikben követelik, hogy a kutyáját kilométereken át az autójával vonszoló balotaszállási asszony a lehető legszigorúbb büntetést kapja. 

Mi számít szigorú büntetésnek az állatkínzásnál?

A balotaszállási ügy apropóján 148 állatvédelmi szervezet fogott össze az állatkínzásért kiszabott büntetések szigorítása miatt, közleményükben a jogalkalmazókat arra kérik, hogy az eljárás során a Büntető Törvénykönyv szerinti lehető legszigorúbb elbírálása alapján állapítsák meg az ítéletet, azaz ítéljék három éves szabadságvesztésre a nőt, figyelembe véve az előre megfontolt, különös kegyetlenséggel elkövetett, halált okozó szándékosságot.

Szerintük “az állatkínzás bűncselekménnyé nyilvánítása óta hozott enyhe ítéletek ugyanis a tapasztalatok alapján nem felelnek meg a Btk.-ban előírt büntetéskiszabási elveknek, nem alkalmasak az általános prevenció, mint cél, érvényesítéséhez.” Habár számos állatvédő szerint a kiszabott ítéleteknek nincs elrettentő hatása amiatt, hogy alig-alig zárják el az állatkínzókat, a bűnügyi statisztikákból látszik, hogy évről évre kevesebb eset történik.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2019/08/13/allatkinzas_magyarorszag_biroi_gyakorlat_esetek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A Gyurcsány-kormány tudatosan leépítette a magyar hadsereget

A baloldal, élén a Gyurcsány-párttal most épp amiatt támadja a kormányt, hogy az – eleget téve …