2019. augusztus 26., hétfőMa Izsó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
2019.08.26. Izsó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Rendőrségi engedéllyel távozhatott a Viking Sigyn

Hirdetés

Rendőrségi engedéllyel távozhatott a Viking Sigyn

A BRFK szakértők bevonásával a menetrend szerint Magyarországra érkező Viking Sigyn szállodahajón 2019. június 10-én Visegrádon újabb szemlét tartott. Hibát az első szemle során sem vétettek a rendőrök. A Viking Sigyn távozására kiadott engedély jogszerű és szakszerű volt, az semmilyen negatív hatást nem gyakorolt a további eljárás menetére. A nyomozás érdekeire tekintettel egyéb tájékoztatást nem kívánunk adni.

– válaszolt a BRFK a hvg.hu levelére, amiben a lap azt feszegette, hogy nem befolyásolta-e a munkát, hogy a baleset után nem sokkal a hajó elhagyta Magyarországot.

2019. május 29-én este felborult és másodpercek alatt elsüllyedt a Hableány nevű sétahajó a Parlamentnél, miután összeütközött a Viking Sigyn nevű nagy szállodahajóval. A sétahajón 33 dél-koreai és a 2 fős magyar személyzet utazott. Aznap hét túlélőt találtak. A Dunában 9 méter mélyre süllyedt roncsot az erős sodrás miatt a búvárok napokig nem tudták megközelíteni.  Szöul tisztviselőket küldött Magyarországra, és a külügyminiszter is ideutazott. 2019. június 11-én kezdték meg a roncs kiemelését, amelyben további áldozatokat találtak. A kiemelésről készült cikkünket itt lehet elolvasni.

A Viking Sigyn hajó a baleset másnapján elhagyta Budapestet, és folytatja útját Németországba. majd nem sokkal később visszafordult. A koreai sajtó szerint lefestették az hajótest azon részét, ahol a baleset nyomai látszódtak.

Hirdetés

Borítókép: A balesetben részes, Magyarországra visszatérő Viking Sigyn szállodahajó a visegrádi hajóállomáson 2019. június 10-én. MTI/Cseke Csilla

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2019/06/11/rendorsegi_engedellyel_tavozhatott_a_viking_sigyn/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lakástűz Kőbányán: három kisgyereket kellett kimenteni, egyikük még mindig kórházban van

Támogatóinknak köszönhetően vasi és zalai anyagaink készítéséhez 5038 km-t autóztunk. Támogass te is! Két testvérét …