2019. február 24., vasárnapMa Mátyás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 317,00 Ft | USD: 280,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.02.24. Mátyás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 317,00 Ft | USD: 280,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Puzsér, a “genderideológia” nagy kritikusa is kiáll a genderszakok mellett

Hirdetés

Puzsér, a “genderideológia” nagy kritikusa is kiáll a genderszakok mellett

Puzsér Róbert, aki többször is vitába szállt a gendertéma ügyében, egy Facebook-posztban szintén kiállt a kormány által megszüntetni kívánt genderszakok mellett.

Mint azt megírtuk, a hét elején alig 24 órát kaptak az egyetemek arra, hogy véleményezzék az Emmi és az igazságügyi tárca rendeletmódosító előterjesztését, amelynek egy pontja kimondja, hogy a jövőben nem indulhat képzés társadalmi nemek tanulmánya szakon, vagy ahogy a politikai vitákban elhíresült, genderszakon. Az Emmi a kérdésünkre azzal indokolta a szakok megszüntetését, hogy “nem a munkaerőpiac igényeire reagálva” hozták azokat létre. A CEU a Magyar Rektori Konferenciának küldött állásfoglalásában azt közölte, hogy elutasítják az oktatás tartalmát érintő mindennemű cenzúrát, és kiállnak a tanszabadság mellett, az ELTE azonban a közleményében azt írta, nem tervezték a képzés megszüntetését, de elfogadják a döntést.

Puzsér a több mint 130 ezer követővel rendelkező Facebook-oldalán most azt írta, bár köztudott, hogy súlyos világnézeti vitában áll a genderideológia híveivel, mert úgy gondolja, hogy “sokkal inkább egy politikai mozgalom komisszárjai ők, mint kutatók”, de ennek ellenére szerinte a genderszemléletnek helye van a tanszékeken, ha azt a genderkutatók hajlandóak tudományos vitáknak alávetni, ha nem párhuzamos valóságot építenek, hanem a szociológia, a nyelvészet és a pszichológia területein más kutatókkal szabad és átfogó diskurzust folytatnak.

“Rólam mindenki tudhatja, hogy bármikor kapható vagyok egy jó genderezésre – csakhogy attól, hogy én genderezek egyet, Magyarország egy kicsit szabadabb hely lesz; attól hogy a kormány egy huszonnégy órás ultimátum keretében felszámolja a genderszakot, viszont nagyon nem” – írja a közismert kritikus-műsorvezető, majd hozzáteszi:

Hirdetés

Megrémít a politikának ez a mértékű önkénye: ott tartunk, hogy már Orbán diktál trendet Putyinnak – hisz genderszak még a szentpétervári meg a minszki egyetemen is működik. A tudomány szabadsága és önrendelkezése százszor fontosabb érték, mint amit bárki hisz a világról – legyek az akár én, akár a megválasztott kormányfő.

Puzsér hozzáteszi, bár őt “a genderkomisszárok” azzal fenyegették, hogy vörös festékkel öntik le, ugyanakkor “egy egyetem autonómiája magasabb polcon áll a teremtésben, mint ez vagy az a politikus, aki gondol egyet, és ultimátumot ad dékánoknak meg rektoroknak. Orbán Viktor nyilvánvalóan nem érti, hol a helye”.

Teljes szolidaritásomról biztosítom az érintett oktatókat. Ami tegnap történt a Hír TV-vel, az történik ma velük, és félve várom, ki kerül sorra holnap

– írja a posztban.

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20180811_Puzser_a_genderideologia_nagy_kritikusa_is_kiall_a_genderszakok_mellett#rss

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ebből a cikkből kiderül, hogy nyert-e 2,7 milliárd forintot, vagy nem

2,722 milliárd forintot lehetett nyerni az ötös lottón, de ezen a héten olyan vállalhatatlan számokat …